Vesti > Region

"TEŠKA ARTILJERIJA" traga za UBICOM! Evo kako izgleda OPSADNO STANJE u Bijelom Polju

Kako nezvanično saznaju mediji, Balijagić je pre ubistva u Sokocu viđen u Baricama i Pisanoj jeli

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

27/10/2024 > 12:03

podeli vest:

"TEŠKA ARTILJERIJA" traga za UBICOM! Evo kako izgleda OPSADNO STANJE u Bijelom Polju
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore


Ministar odbrane Dragan Krapović, na zahtev ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, predložio je Savetu za odbranu i bezbednost donošenje Odluke za angažovanje pripadnika Odreda za posebne namene i doneo odluku o korišćenju helikoptera Vojske Crne Gore, shodno ovlašćenjima, u akciji potrage za osobom osumnjičenom za dvostruko ubistvo, koje se dogodilo u selu Sokolac na području Bijelog Polja, saopšteno je iz Ministastva odbrane. 

Kako su kazali, pripadnici Odreda posebne namene VCG angažovani su kako bi pružili podršku kolegama iz Uprave policije u ovom složenom operativnom zadatku, a operateri te jedinice opremljeni su najsavremenijom opremom i sredstvima za izvođenje noćnih operacija.

- Kako je u pitanju nepristupačan teren, angažovani helikopteri Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore opremljeni su termovizijskim kamerama i sredstvima koja omogućavaju identifikaciju i praćenje lica u uslovima smanjene vidljivosti - navode iz MO.

Vojska će, kako su kazali, u slučaju potrebe, angažovati i dodatne snage na terenu, a sjutra će načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević, zajedno sa pripadnicima VCG obići snage angažovane u operaciji.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama, preduzima sve neophodne mere kako bi se osumnjičeni što pre locirao i priveo pravdi, te kako bi građani bili sigurni - zaključuju iz Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar