Vesti > Srbija

Most na Savi kod Šapca je REMEK - DELO: Predsednik Vučić odao priznanje građevincima

Predsednik prisustvovao spajanju mosta preko Save u okviru projekta izgradnje auto-puta Ruma - Šabac

Autor: Tanjug

25/07/2022 > 10:43

podeli vest:

Most na Savi kod Šapca je REMEK - DELO: Predsednik Vučić odao priznanje građevincima
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, nakon prisustva spajanja mosta preko Save, u okviru projekta izgradnje auto-puta Ruma - Šabac, da je ponosan što Srbija finansira sopstveni razvoj i što i u uslovima velike krize nije prekinut nijedan veliki projekat.

Vučić je, u obraćanju novinarima, kazao da je veoma srećan što je za samo dve godine završen most na Savi i što su dve obale kod Šapca spojene poslednjom betonskom kockom.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/nr

 

Najavio je da će put Ruma-Šabac biti završen za nešto više od godinu dana, to jest u septembru. Istakao je da je to velika stvar za Novi Sad, Beograd, ali pre svega za Mačvu i čitavo Podrinje.

Predsednik je podsetio da su otvoreni radovi na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica, kod Loznice, koja je bolje uradila eksproprijaciju od Šapca, gde je bilo problema u Štitaru, pa je morao da se promeni projekat.

Prema njegovim rečima za dve godine i četiri meseca trebalo bi da se kompletno završi ta brza saobraćajnica.

 - Time Srbija ne bi bila više ista zemlja i Drina će biti mnogo bliža. Da ne govorimo o uticaju na privredu - objasnio je Vučić.

Most na Savi kod Šapca, kaže, je malo remek delo.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/nr

 

- Nisam do sada gledao kako se pravi most na takav način. Uvek sam se pitao kako priđu na dno reke sa šipovima, a ovde sam to video tehničko-tehnološki - rekao je on.

Vučić je izvođaču radova firmi AzVirt, poručio da požure sa radovima da materijal ne bi u međuvremenu bio još skuplji.

Kada se bude uradio put Ruma-Šabac ostaje veoma važan Fruškogorski koridor, koji se vezuje iz Rume ka Novom Sadu, sa tunelima, mostom, dodao je predsednik.

Vučić je kazao da je projekat puta Ruma-Šabac finansiran iz budžeta, našim novcem, bez preopterećenja stope javnog duga.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/nr

 

- Ponosan sam što finansiramo sopstveni razvoj zemlje i gradimo Srbiju i što u uslovima velike krize nismo prekinuli nijedan veliki projeka - istakao je on.

Vučić je kazao da je čuo od predsednika Egipta da dnevno najmanje jednom, a često dva puta razgovara sa ljudima koji grade puteve i pruge.

 - Ako je neko mislio da sam dosadan, tek ću sada biti, jer je to najbolji način da vršite pristisak ne bi li se stvari uradili u roku i pre roka - našalio se predsednik.

Vučić je čestitao svima koji su verovali da su promene moguće u načinu našeg ophođenja, da postavljamo visoke ciljeve, da koliko god podignemo lestvicu možemo da je preskočimo.

Ostavite komentar