Vesti > Srbija

Kuka DOBROTE više nema, ali tu je ŽIŽA: Ona ispred svoje RADNJE ostavlja OBUĆU za UGROŽENE

Humani gest ove Gornjomilanovčanke prihvatili su čak i oni iz susednih gradova

Izvor: K1info/RINA

27/12/2022 > 19:16

podeli vest:

Kuka DOBROTE više nema, ali tu je ŽIŽA: Ona ispred svoje RADNJE ostavlja OBUĆU za UGROŽENE
Foto: RINA


Živanka Ivanović Žiža iz Gornjeg Milanovca je pravi humanista. Ispred svoje obućarske radnje napravila je pult gde stvari koje joj donose sugrađani ostavlja za one kojima su potrebne.

- Ideja je postojala odavno, jer smo pre ovoga suprug Ivan i ja sakupljani novac za bolesnu decu kojoj je bila neophodna novčana pomoć. Organizovali smo nekoliko akcija u kojima je sakupljeno oko 100.000, tada je to bio veliki novac. Kada smo videli da Gornjomilanočani rado daju novac u humanitarne svrhe, a kuka dobrote više nema, rešili smo da postavimo nešto ispred naše radnje - rekla je Žiža.

- Ispred smo stavljali uglavnom zimske stvari, jakne i obuću i narod je to odlično prihvatio i te prve stvari koje smo izložili su se razgrabile. Posle toga opredelili smo se isključivo za obuću, jer toga ovde u Gornjem Milanovcu nije bilo i ljudi kada vide ovakav jedan gest, presrećni su - rekla je ona.

U Gornjem Milanovcu nekada su postojale kuke dobrote, gde su takođe sugrađani donosili stvari, želeći da poklone drugima, a danas to radi Žiža.

- Ja se trudim da obuća koju iznesem i ostavim na ovom mestu, bude očuvana i da dugo služi onog ko je uzme. Posebno mi je drago da, kada dođu deke i bake i ponesu nešto za svoje unučiće - rekla je.

Ne samo da je Žiža pokazala da ima plemenito srce, nego su se u ovu akciju uključili i njeni sugrađani, koji svakodnevno donose stvari za one kojima je to potrebno u ovih hladnim prazničnim danima.

- Donose jakne, džempere i videla sam da postoji još dosta onih kojima je ljudska solidarnost potrebna. Da oni koji imaju malo više, poklone onima kojima je prekopotrebno - rekla je.

Žižin plemenit podvig brzo se pročuo ne samo Milanovcem, već i u ostalim gradovima.

 

 

Ostavite komentar