Vesti > Srbija

Oglasila se ŠKOLA IZ MIRIJEVA: Roditelji obavešteni šta je sa đakom i "SPISKOM ZA UBISTVO"

Učenik šestog razreda napravio spisak đaka koje želi da ubije, a o tome je obaveštena policija, tužilaštvo, kao i Centar za socijalni rad

Izvor: K1info

08/05/2023 > 18:40

podeli vest:

Oglasila se ŠKOLA IZ MIRIJEVA: Roditelji obavešteni šta je sa đakom i "SPISKOM ZA UBISTVO"
Foto: google street view


Zbog nedavnog masakra u OŠ Vladislav Ribnikar uznemiren je Beograd, Srbija i region, a dodatno je so na ranu to što pojedinci slave dečaka-ubicu. Pa tako, umesto da se sada strasti malo smire, sve su češće dojave o potencijalnim ubistvima i masakrima po uzoru na prethodni.

Kao što smo već pisali, danas je beogradska policija privela učenika šestog razreda Osnovne škole Despot Stefan Lazarević u Mirijevu u Beogradu. Razlog tome je što je kod njega pronađen spisak đaka koje je hteo da ubije.

On je na parčetu papira ispod naslova "Ubistva na licu mesta" ispisao 16 imena, a pored njih je zapisan broj koji označava koliko metaka je planirao da ispali u tog učenika. Policija je obavestila roditelje dečaka, tužilaštvo, kao i Centar za socijalni rad.

Uznemireni su svi, đaci, nastavnici, a kako je roditeljima, koji će svakog dana slati svoju decu u tu školu, to samo oni znaju. 

Povodom tog nemilog događaja roditelji su danas dobili obaveštenje direktorke Osnovne škole Despot Stefan Lazarević, a njegov sadržaj portal K1info prenosi u celosti: 

- Obaveštavam Vas da je 8. maja 2023. godine u prepodnevnim časovima za vreme 4. časa, učenik naše škole, na času napravio spisak učenika "koje želi da ubije". O događaju sa časa smo obavešteni od strane predmetnog nastavnika i odeljenskog starešine koja je dovela učenika u kancelariju direktora.

Foto: Privatna arhiva

 

- Odmah smo pozvali školskog policajca koja je već boravila u školi od ranog jutra i obavljen je razgovor sa učenikom u prisustvu pedagoga, pomoćnika direktora i direktora škole.

- Obaveštena je i porodica učenika i ubrzo je u školu došla i majka. Učenik je u kancelariji pedagoga dao pisanu izjavu u prisustvu majke u kojoj navodi da se samo šalio.

- Pokrenut je pojačan vaspitni rad sa učenikom sa kojim je upoznata i majka učenika i koja će učestvovati u predviđenim aktivnostima.

- Školski policajac je obavestila svoje nadležne i dalja postupanja oni rade po upustvima službe.

- Odeljenske starešine će još jednom obaviti razgovor sa svim učenicima na ovu temu i pojačati rad sa odeljenjima.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar