Vesti > Srbija

Kamere VREBAJU VOZAČE, samo na auto-putu od Beograda do Niša IMA IH NA 12 LOKACIJA

Najmodernije kamere snimaće vas i kontrolisati brzinu i ukoliko pođete put Crne Gore ili na sever ka Subotici

Autor: Nova.rs

19/08/2022 > 09:32

podeli vest:

Kamere VREBAJU VOZAČE, samo na auto-putu od Beograda do Niša IMA IH NA 12 LOKACIJA
Foto: Tanjug/Dušan Aničić


Vozači u Srbiji zatečeni su nakon što se pojavila informacija da je u zemlji na snazi novi sistem kontrole brzine vozila na auto-putevima, ali i da ih snimaju nove kamere koje će zabeležiti svako prekoračenje. Izdvajamo ključnih 12 lokacija na auto-putu Beograd-Niš, na kojima se nalaze takozvani kontolni punktovi koji mere svako prekoračenje.

Kako je otkrila revija Sat plus, za razliku od prethodnog perioda kada se brzina merila između desetak glavnih naplatnih rampi, novi sistem previđa merenje prosečne brzine između više od 50 lokacija na kojima su postavljene najmodernije kamere.

Kada je reč o auto-putu Beograd – Niš kontrolni punktovi će biti na čak 12 lokacija.

Reč je o sledećim lokacijama - Vrčin, Mali Požarevac, Umčari, Vodanj, Smederevo, Velika Plana, Markovac, Batočina, Jagodina, Paraćin, Pojate i Aleksinac.

Sa druge strane, kontrolni punktovi su širom Srbije.

Tako se na potezu od Beograda do Preljine kamere nalaze na Ubu, kod Lajkovca, Ljiga i Takova, a od Beograda do Šida u na lokacijama Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica, Kuzmin, Morovci, Adaševci.

Na auto-putu od prestonice do Subotice snimaće se kod Inđije, Beške, Kovilja, Novog Sada, Zmajeva, Vrbasa, Bačke Topole i Žednika.

Inače, neprilagođena brzina je najčešće uzrok brojnih nesreća u Srbiji. Pretpostavlja se da je cilj postavljanja novih kontrolnih punktova upravo taj da se smanji broj saobraćajnih nezgoda.

Od početka leta u Srbiji je zabeležen jako veliki broj saobraćajnih udesa, a gotovo da ne prođe dan da se ne desi nekoliko.

 

Ostavite komentar