Vesti > Srbija

POPLAVLJEN Klinički centar KRAGUJEVAC, zaposleni kofama IZBACIVALI VODU, primaju se samo URGENTNI PACIJENTI

Od noćas se intenzivno radi na otklanjanju posledica poplava, ali će zdravstvena ustanova danas raditi po vanrednom režimu rada

Izvor: K1info

16/06/2023 > 09:31

podeli vest:

POPLAVLJEN Klinički centar KRAGUJEVAC, zaposleni kofama IZBACIVALI VODU, primaju se samo URGENTNI PACIJENTI
Foto: Tanjug/Nebojša Raus


Poplave koje su nastale zbog obilnih padavina napravile su haos širom Srbije, tako je potopljen i podrum hirurškog bloka Urgentnog Kliničkog centra u Kragujevcu. Zaposleni sa kofama, metlama i krpama sakupljali vodu tokom jučerašnjeg dana,

Ovim povodom Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu izdao je saopštenje da je u noći između 15. i 16. juna 2023. godine, usled obilnih kišnih padavina, poplavljen je podrumski prostor ove ustanove u Hirurškom bloku sa odeljenjem Sterilizacije, u zgradi RH centra, podrumski prostor Klinike za pedijatriju i zgrada Ekonomsko- finansijske službe.

Kolika je šteta u ovom momentu nije poznato, ali prema prognozi koja je najavljena padavine se mogu očekivati i danas.

Zbrinjavaju se samo urgentni pacijenti

Kako se dalje navodi, ekipe radnika UKC Kragujevac, u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećima, od noćas intenzivno rade na otklanjanju posledica poplava, ali će zdravstvena ustanova danas raditi po vanrednom režimu rada, što podrazumeva zbrinjavanje samo urgentnih stanja.

- Ukoliko u narednim danima ne bude novih obilnih padavina, očekujemo da će od ponedeljka, 19. juna 2023. godine, Univerzitetski klinički centar Kragujevac redovno funkcionisati - piše u saopštenju.

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

 

Svi putevi u Kragujevcu su sada prohodni, u toku noći izlila se Lepenica u delovima naselja Veliko polje i Paliluja pa je čamcima evakuisano 14 osoba među kojima i jedno dete.

Podsetimo, vatrogasci spasioci su na terenu širom Srbije. Vanredna situacija proglašena je u 35 gradova i opština.

Ostavite komentar