Vesti > Srbija

Policija blokirala INDUSTRIJSKU zonu u Novom Pazaru: DIM se video u GRAĐEVINSKOM objektu, EVAKUISANO šest osoba

Radi se na utvrđivanju činjenica o ovom slučaju, a meštani koji žive u blizini evakuisani su iz kuća

Izvor: K1info/Tanjug

17/06/2023 > 22:14

podeli vest:

Policija blokirala INDUSTRIJSKU zonu u Novom Pazaru: DIM se video u GRAĐEVINSKOM objektu, EVAKUISANO šest osoba
Foto: ATA Images


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije angažovani su na intervenciji u industrijskoj zoni u Novom Pazaru gde je večeras u jednom građevinskom objektu usled spajanja sode i hidrogen peroksida došlo do zadimljavanja magacinskog prostora, saopšteno je iz MUP-a.

Nema povređenih, kao ni otvorenog plamena, a usled promene pravca kretanja dima, iz preventivnih razloga evakuisano je šest osoba iz dve stambene zgrade koje se nalaze u neposrednoj blizini ovog građevinskog objekta.

U intervenciji, kako dodaju iz MUP-a, učestvuje devet vatrogasaca-spasilaca Vatrogasno-spasilačke jedinice u Novom Pazaru, sa četiri vozila.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli su sve bezbednosne mere i norme, vrše odimljavanje objekta i u ovom trenutku nema opasnosti po stanovništvo.

Ranije večeras je javljeno da je policija potpuno blokirala industrijsku zonu u Novom Pazaru i da nije dozvoljavala ni vozilima, ni građanima prilaz zbog nepoznatih isparenja i beličastog dima koji se vidi u vazduhu, a prema prvim informacijama, u nekom od pogona došlo je do izlivanja određenih materija iz buradi. 

Ostavite komentar