Vesti > Srbija

Kurtijeva POLICIJA pokušala OPET DA HAPSI Srbe u Zvečanu: Glavna ulica bila BLOKIRANA sa obe STRANE

Gotovo istovremeno sa informacijama o akciji Kosovske policije u Zvečanu, meštani su javili da je helikopter Kfora sleteo je u Žitkovcu

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: K1info

23/06/2023 > 20:31

podeli vest:

Kurtijeva POLICIJA pokušala OPET DA HAPSI Srbe u Zvečanu: Glavna ulica bila BLOKIRANA sa obe STRANE
Foto: Tanjug/AP


Terorističke snage Prištine, koje sebe nazivaju kosovskom policijom, pokušale su u Zvečanu da izvedu nova hapšenja Srba, piše Kosovo onlajn. Nova akcija policije dodatno je uznemirila meštane, a takozvani ministar spoljnih poslova Kosova Dželjalj Svečlja naveo je da "Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo" ne navodeći podatak da li je uhapšen još neko od Srba.

Glavna ulica u Zvečanu je blokirana sa obe strane. Građani su vidno uznemireni, jer se odjednom pojavilo više vozila iz kojih su izašli takozvani specijalci i zauzeli položaje oko zgrada.

Pokušaj hapšenja sprovode, pretpostavlja se, predstavnici naoružanih terorista u civilu, dok se njihova vozila nalaze na nekoliko raskrsnica u Zvečanu, pri čemu su dva džipa parkirana na raskrsnici kod benzinske pumpe. U njima se nalazi više pripadnika Kurtijeve policije sa dugim cevima i punom ratnom opremom.

Gotovo istovremeno sa informacijama o akciji naoružanih albanskih separatista u Zvečanu, portalu Kosovo onlajn meštani su javili da je helikopter Kfora sleteo u Žitkovcu, u ovoj opštini.

Kako piše pomenuti portal, sletanje helikoptera nije bilo povezano sa akcijom terorističkih jedinica Kurtijeve policije u centru Zvečana, jer je let bio planiran ranije u sklopu redovnih aktivnosti Kfora.

Sa druge strane, takozvanbi ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja oglasio se na Fejsbuku o akciji u Zvečanu, ističući da "Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo", ne navodeći, međutim, da li je reč o hapšenju.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar