Vesti > Srbija

Završen skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja": Učesnici se razišli, saobraćaj u Beogradu normalizovan

Učesnici su danas šetali od Narodne skupštine do Autokomande, gde je auto-put bio blokiran u oba smera

Izvor: K1info

24/06/2023 > 18:00

podeli vest:

Završen skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja": Učesnici se razišli, saobraćaj u Beogradu normalizovan
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja", osmi po redu, počeo je danas u 18 časova ispred Narodne skupštine, a oko 20 časova učesnici skupa su stigli na Autokomandu. Jedna grupa učesnika je prvo blokirala Bulevar oslobođenja, a druga je potom blokirala i autoput E 75, koji prolazi ispod nadvožnjaka kod Autokomande, da bi skup bio završen oko 21 čas, a saobraćaj na međunarodnom putnom pravcu uspostavljen.

Kako je javio Tanjugov izveštač, auto-put je bio blokiran u oba smera, dok je saobraćaj bio uspostavljen na Trgu Nikole Pašića i okolnim ulicama, kod Skupštine Srbije, kao i u ulici Kneza Miloša i Nemanjinoj.

Inače, na početku opozicionog skupa, na platou ispred parlamenta okupljenima su se obratili studenti Mia Purić i Blagoje Rozdić, posle čega je počela šetnja.

Učesnici su išli Ulicom Kneza Miloša do Vlade Srbije, odakle su nastavili preko Slavije do Autokomande gde su ponovo blokirali auto-put. Ulice su, kako se kolona kretala, bile blokirane za saobraćaj.

Skup organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Na skup su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović i njegov stranački kolega Dobrica Veselinović, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Organizatori skupa traže oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smenu članova REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a, smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

Blokada saobraćaja će biti organizovana u više gradova u Srbiji i to u Šapcu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Pirotu, Leskovcu, Vranju.

Ostavite komentar