Vesti > Srbija

Za PENZIONERSKE KARTICE prijavilo se 640.000 građana: APOTEKARI se uključili u akciju, popusti i do 20%

Sporazumi su potpisani sa Apotekarskom ustanovom "Apoteka Beograd" i šest privatnih beogradskih apotekarskih ustanova

Izvor: K1info/Tanjug

04/07/2023 > 12:54 >> 13:58

podeli vest:

Za PENZIONERSKE KARTICE prijavilo se 640.000 građana: APOTEKARI se uključili u akciju, popusti i do 20%
Foto: Freepik.com


U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) danas su potpisani sporazumi sa predstavnicima sedam apotekarskih ustanova, kojima su se i apotekari uključili u akciju penzionerskih kartica, pa će najstariji od oktobra, kada kartice počnu da se koriste, dobijati popuste i u pojedinim apotekama, koji će se kretati i do 20%.

Sporazumi su potpisani sa Apotekarskom ustanovom "Apoteka Beograd" i šest privatnih beogradskih apotekarskih ustanova i to "Genia", "Oaza zdravlja", "Alhemi pharm", "Iva", "Sunce" i "Naša apoteka".

- Apotekarske ustanove sa kojima smo danas potpisali sporazume imaju više od 230 prodajnih mesta na kojima će penzioneri moći da pojedine proizvode dobiju po povoljnijim cenama - rekao je direktor Fonda PIO Relja Ognjenović.

Za penzionerske kartice uz koje će najstariji moći da ostvare razne popuste i pogodnosti prijavilo se oko 640.000 korisnika, odnosno 40 odsto onih koji imaju pravo na kartice, rekao je Ognjenović.

- Nastojimo da pređemo broj od milion, jer želimo da pored povećanja penzija koje se isplaćuje dva puta godišnje penzionerima damo i drugi vid pomoći koji će se ogledati u tome da će oni ostvarivati benefite kupujući jeftinije u prodavnuicama, apotekama - rekao je on.

Foto: Shutterstock

 

Dodao je da su današnji sporazumi potpisani osluškujući želje penzionera i da su penzionerske kartice još jedan način na koji država i Fond PIO pokazuju da im je borba za bolji život penzionera imperativ.

Pored povećanja penzija koje se već ustaljuje na dva puta godišnje, a obezbeđuje ih Vlada Srbije gledamo da i ovako olakšamo svakodnevni život penzionera - rekao je on.

V. d. direktora Apotekarske ustanove "Apoteka Beograd" Nikola Prelević istakao je da će se ova ustanova uvek odazvati na inicijative poput penzionerske kartice, a posebno ako one imaju i socijalni karakter.

- To je i naša želja i naša obaveza, jer smo mi jedina državna apoteka čiji je osnivač Grad Beograd. Imamo dobru volju za saradnju i uvek ćemo biti tu za budueće inicijative - naglasio je Prelević.

Ostavite komentar

Gospava kobac

Ja jadna nisam ničija za mene nevaže penzionerski popusti i povišice kažu nisam njihov penzioner a hrvatska me neprizna zato što sam rođena u Valjevu i tako nisam ničija

08.08.2023 23:14
Gordana Krstic

Do kog dstuma je prijavljivanje za penzionerske kartice?

09.08.2023 11:04
Milorad Bulut

Za one penzionere koji ne znaju mogu da se prijave za kartice u POŠTI .

15.08.2023 23:44