Vesti > Srbija

Završen skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja": Beograd se vraća u normalu, saobraćaj uspostavljen na Gazeli

Blokada srpske prestonice trajala je skoro do 22 časa, kada su okupljeni počeli da se razilaze

Izvor: K1info/Tanjug

15/07/2023 > 19:44 >> 22:38

podeli vest:

Završen skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja": Beograd se vraća u normalu, saobraćaj uspostavljen na Gazeli
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja", 11. po redu, počeo je večeras oko 19.30 časova ispred Doma Narodne skupštine gde je bio blokiran saobraćaj.

Posle šetnje, učesnici skupa su stigli do mosta Gazela i zatvorili saobraćaj u oba pravca, a blokada je trajala negde do 22 časa, kada je okupljanje i završeno. Saobraćaj na Gazeli, koji je bio blokiran, ponovo je počeo da se uspostavlja, javio je Tanjugov izveštač.

Saobraćaj na delu međunarodne saobraćajnice bio je blokiran sat i po vremena u oba smera.

Inače, nedugo po početku skupa, učesnici su prošli ulicom Kneza Miloša, Nemanjinom, a potom pored stare Železničke stanice i Savskom ulicom gde je blokiran saobraćaj, dok je ispred Doma Narodne skupštine normalizovan.

Ispred Palate pravde obratio se sudija u penziji Zoran Ivošević. On je rekao da sudijom ne može da upravlja niko, da ne treba da sudi po nalogu dnevne politike, već da bude nezavistan, pravedan, nepodmitljiv. Šetnja je zatim nastavljena ka Mostarskoj petlji, gde je i blokirana Gazela

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, iz Zeleno levog fronta  Radomir Lazović, Dobrica Veselinović, Biljana Đorđević, Đordje Pavićević, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, potprednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, ruski aktivista Petar Nikitin.

Ranije je najavljeno da će protest biti održan u više gradova.

Organizatori protesta traže oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smenu članova REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a, smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

Protest "Srbija protiv nasilja" organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret - Ujedinjeni.

Ostavite komentar