Vesti > Srbija

Rešenje za smanjenje GUŽVI na aerodromu? Uskoro prolazi za AUTOMATSKO OČITAVANJE PASOŠA

Kašnjenje letova dovodi do toga da mnogi avioni poleću i sleću u isto vreme, što stvara gužve na šalterima, poručuju oni

Izvor: K1info/Tanjug

19/07/2023 > 15:33

podeli vest:

Rešenje za smanjenje GUŽVI na aerodromu? Uskoro prolazi za AUTOMATSKO OČITAVANJE PASOŠA
Foto: Shutterstock


Kompanija Beogradski aerodrom saopštila je danas da pozdravlja najavu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića i Ministarstva unutrašnjih poslova o postavljanju prolaza za automatsko očitavanje pasoša na pasoškim kontrolama na Aerodromu Nikola Tesla radi efikasnijeg protoka putnika.

Navode da je u novoizgrađenom centralnom delu terminala broj šaltera pasoške kontrole za pripadnike granične policije povećan na 16, u odnosu na 12, koliko ih je bilo na staroj lokaciji.

- U narednom periodu biće na raspolaganju dodatnih šest šaltera na lokaciji dolazaka, a automatsko očitavanje pasoša u ​​velikoj meri će doprineti ubrzanju protoka putnika - navedeno je u saopštenju.

Tokom letnje sezone saobraćaj je značajno povećan na svim graničnim prelazima, pa ni aerodromi nisu izuzetak.

- Kašnjenje letova dovodi do toga da mnogi avioni poleću i sleću u isto vreme, što stvara gužve na šalterima za čekiranje, pasoškoj kontroli i prostoru za preuzimanje prtljaga - saopštavaju oni.

Ostavite komentar