Vesti > Srbija

RHMZ upozorio da stiže OLUJA: Ovi delovi Srbije su PRVI NA UDARU

U ovom trenutku hladni front premešta se preko Hrvarske, Mađarske i severozapada Bosne i na svom putu uslovljava pljuskove sa grmljavinom

Izvor: K1info/telegraf.rs

30/07/2023 > 12:31

podeli vest:

RHMZ upozorio da stiže OLUJA: Ovi delovi Srbije su PRVI NA UDARU
Foto: Freepik.com


Republički hidrometeorološki zavod objavio je novo upozorenje na pljuskove i grmljavinu praćene olujnim vetrom i gradom za danas.

Pljuskovi i grmljavina koji se sredinom dana očekuju na severu Vojvodine, a od poslepodneva i u ostalim krajevima, lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom, saopštio je RHMZ.

Veća količina padavina - 20 do 40 mm, lokalno i više, prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbije, a zatim i u regionu Šumadije, Pomoravlja i oblasti oko Zapadne Morave, sa tendencijom premeštanja padavinske zone u prvom delu noći dalje na istok i jugoistok, naveo je RHMZ.

Podsetimo, u ovom trenutku hladni front premešta se preko Hrvarske, Mađarske i severozapada Bosne i na svom putu uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i osetniji pad temperture vazduha.

Ostavite komentar

URANAK NA K1

Na portalu K1info.rs možete uživo pratiti jutarnji program "Uranak", koji se emituje svakog jutra od 7.25 časova na K1 televiziji

Showbizz
URANAK NA K1