Vesti > Srbija

Marija VOŽDOVAČKI ASFALT zamenila za šumadijske MALINJAKE: U Beogradu bi ŽIVOT samo PROLAZIO pored nas

Kulinarstvo je dugo bio njen hobi, a sada je pokrenula biznis i po narudzbini pravi domaće pite, projare i kifle

Izvor: K1info/RINA

03/08/2023 > 00:07

podeli vest:

Marija VOŽDOVAČKI ASFALT zamenila za šumadijske MALINJAKE: U Beogradu bi ŽIVOT samo PROLAZIO pored nas
Foto: RINA


Svakodnevno se može čuti da mladi trbuhom za kruhom odlaze iz sela u veće gradove, ali rođena Beograđanka, Marija Jorović, prkosi ovoj statistici jer se pre više od deset godina odlučila da voždovački asfalt zameni prostranim dragačaveskim livadama u selu Živica i nije se pokajala.

- Moja majka je iz Dragačeva i verovatno me je neka sila vukla korenima. Ovde sam se udala, rodila dvoje dece i živim kao svi ostali meštani. Dan mi protiče u poslu na imanju i u kući, imamo malinjake, a članovi porodice su glavna radna snaga tokom berbe. Ovde sam se potpuno pronašla, imam svoj mir i svesna sam da u Beogradu nikad ne bih ovako živela. Tamo bi bila konstantna jurnjava za poslom i decom i život bi samo prolazio pored nas, ovako ga provodimo dišući punim plućima - izjavila je Marija za RINU.

Ipak, iako se sada nikad ne bi vratila na gradski beton, suprug Saša dugo je Mariju ubeđivao da se preseli u dragačevsko selo.

- Pet godina zabavljanja proveo sam govoreći kako je na selu mirnije, lepše i da ima dovoljno mogućnosti. Kolebala se mnogo, a onda je posle rekla da joj je žao što se ranije nije odlučila za taj potez. Ja joj pomažem koliko je mojoj moći, a najvažnije za život, i u selu i u gradu su sloga i razumevanje, a toga kod nas ne manjka - rekao je Saša.

Marija je, međutim, i u selu Živica razvila svoj preduzetnički duh. Kulinarstvo je dugo bio njen hobi, a onda je odlučila da ga pretvori u uspešan biznis. Po narudzbini pravi domaće pite, projare i kifle u kojima je jedan poseban sastojak.

- Koristim brašno sa vodenice potočare, jer je ono presudno da testo bude izuzetno ukusno i rastresito. Svi ostali sastojci su domaći, jaja, sir i kajmak, a većina toga proizvedena upravo u našem domaćinstvu. Prvo sam sve to pravila samo za nas i prijatelje, a kasnije se glas pročuo i krenule se narudzbe - priča ova domaćica.

Iako Beograđanka, Marija sa ponosom ističe da je ona sada samo Dragačevka i pokazuje da života ima i 150 kilometara zapadno od Beograda.

Ostavite komentar