Vesti > Srbija

Vučić PORUČIO PENZIONERIMA: NAJVEĆE POVEĆANJE PENZIJA u istoriji - više od 20% do početka januara

Predsednik im je poručio i da se prijave za penzionersku karticu, koja će im omogućiti mnogo pogodnosti

Izvor: K1info/Tanjug

29/08/2023 > 20:51

podeli vest:

Vučić PORUČIO PENZIONERIMA: NAJVEĆE POVEĆANJE PENZIJA u istoriji - više od 20% do početka januara
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučič posetio je danas crkvu u Velikim Radincima posvećenu Svetom Arhangelu Gavrilu i istakao da je to mesto posle 50 godina dobilo rekonstruisan put do Sremske Mitrovice.

Tamo je poručio je građanima da prijave decu za dobijanje novčane podrške od države, kao i penzionere da se prijave za penzionersku karticu, koja će im omogućiti mnogo pogodnosti.

Penzioneri, koji imaju registrovane automobile na svoje ime, imaće, na primer, popust za putarinu od tri odsto, rekao je Vučić.

Podsetio je da će od oktobra da budu povećane penzije 5,5 odsto, a od januara još 14,6 odsto, što je više od 20 odsto.

On je zamolio penzionere da preuzmu svoje penzionerske kartice, jer je to način da država pokaže svoju brigu prema penzionerima.

- Znam da penzije nisu pratile plate. Zato idemo na najveće povećanje penzija u istoriji. Idemo od 1. oktobra na 1 procenat, a onda i na još 14,5. Više od 21 odsto povećanja penzija do početka januara. Pet ipo posto plus 14,6, pa vi gledajte, kumulativno povećanje - rekao je predsednik i dodao: 

- A da bismo sve to mogli da imamo nama je potrebno da razvijamo ekonomiju, da dalje dovodimo investitore, a investitori neće da dođu ako nemamo rešene infrastrukturne probleme.

Predsednik je spomenuo bolnice i domove zdravlja.

Foto: printscreen tanjug

 

- U Mitrovici moramo još da dodamo 17.000 kvadrata za bolnicu i dom zdravlja, što je ulaganje od 30 miliona evra, ali to je važno za ljude u ovom delu Srbije. Što smo obećali, to ćemo i da uradimo - rekao je on.

On je dodao da neće biti lako našoj zemlji u danima koji su pred nama. 

- Imamo neodgovone ljude u Prištini, naše je da čuvamo mir, ali oni moraju da znaju - vreme progona i proterivanja srpskog naroda bez odgovora srpske države je davno prošlo. Srpska država će štiti i čuvati svoj narod, štiti svoju zemlju -  rekao je predsednik Vučić.

 

Ostavite komentar