Vesti > Srbija

Predsednik nagovestio NOVO POJEFTINJENJE namirnica: Tražimo REŠENJA da i dalje SPUŠTAMO CENE

Poteškoća imamo sa cenom nafte na svetskom nivou, to se uvek odrazi na proizvođačke cene, rekao je on

Izvor: K1info/novosti.rs

12/09/2023 > 12:21

podeli vest:

Predsednik nagovestio NOVO POJEFTINJENJE namirnica: Tražimo REŠENJA da i dalje SPUŠTAMO CENE
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Nastavićemo da tražimo rešenja, da spuštamo cene i ubrzano spuštamo inflaciju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je danas govorio o smanjenju cena, kao i ismevanju opozicije na račun parizera i osnovnih životnih namirnica o kojima je govorio na nedavnoj konferenciji za novinare.

- Mi ćemo nastaviti da tražimo rešenja i da ubrzano spuštamo inflaciju. Poteškoća imamo sa cenom nafte na svetskom nivou, i gas u svetu će da poskupi. To se uvek odrazi na proizvođačke cene. Mi ćemo nastaviti koliko sutra. Meni je normalno - ja sam odrastao uz parizer i majonez, pošto su rekli da valjda nije dobrog kvaliteta, ješćemo ga svi zajedno. Verujem da imamo nove rezultate u pronalaženju novih proizvoda kojima ćemo da spustimo cene. Tražićemo nove instrumente. Uvek ćemo se truditi da zaštitimo stanovništvo i trudićemo se da spuštamo cene - rekao je Vučić.

Danas je nivo nezaposlenosti u Nišu 11,3 odsto, na nivou Srbije 9,6 odsto, rekao je Vučić.

- Samo da vidite kakve su se dramatične promene dogodile u Nišu - mi Srbi smo takvi, uvek je lakše da kritikujemo. Dovoljno je da pogledate papir - prosečna plata u Nišu bila 314, sada je 699 evra. Ako ti nije dovoljna razlika za 10 godina, da plate budu 120 odsto uvećanje, a da živite u tržišnoj ekonomiji... Ja mislim da ljudi vide taj prosperitet - dodao je.

Vučić se osvrnuo i na nove investicije u Nišu i Čačku

- Za 25 dana imaćemo fantastičnu vest za Niš, u pregovorima smo sa jednom velikom kompanijom, uskoro nova investicija i u Čačku, a očekujemo da ove godine predjemo četiri milijarde i bićemo ubedljivo najbolji u regionu - zaključio je on.

Ostavite komentar