Vesti > Srbija

KURTIJEVI SPECIJALCI blokirali Banjsku, na prilazu selu OKLOPNA VOZILA I DUGE CEVI, ni Hitnoj pomoći NE DAJU DA PROĐE

Administrativni prelazi na severu KiM Jarinje i Brnjak takođe su zatvoreni posle pucnjave u kojoj je noćas ubijen jedan policajac

Izvor: K1info

24/09/2023 > 11:12

podeli vest:

KURTIJEVI SPECIJALCI blokirali Banjsku, na prilazu selu OKLOPNA VOZILA I DUGE CEVI, ni Hitnoj pomoći NE DAJU DA PROĐE
Foto: ATA Images


Pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije blokirali su prilaz selu Banjska nakon što je policija u Prištini saopštila da je na ulazu u to selo jedan policajac poginuo, a drugi ranjen kada je na njih pucano iz vatrenog oružja. 

Kosovski specijalci sa dugim cevima nalaze se na raskrsnici na ulazu u Banjsku i ne dozvoljavaju prolaz nikome, a ulaz nije dozvoljen ni vozilu hitne pomoći Kliničko-bolničkog centra iz Kosovske Mitrovice, javlja dopisnik Tanjuga.

 

Situacija je trenutno mirna, pucnjava iz vatrenog oružja se ne čuje.

Administrativni prelazi na severu KiM Jarinje i Brnjak su zatvoreni, a građani kažu da su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije raspoređeni svuda na severu KiM.

Kako javlja Kosovo online, na skretanju prema Banjskoj, na samoj raskrsnici nalazi se više oklopnih vozila specijalnih jedinica policije, a duž magistrale vidljivi su policajci ROSU sa dugim cevima, javljaju reporteri Kosovo onlajna sa terena.

Policija je zatražila od novinarskih ekipa da se udalje.

Kosovska policija saopštila je da je sinoć u 2.34 jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila da su na ulazu u selo Banjska dva kamiona bez registarskih oznaka bila postavljena na mostu i da je ulaz u ovo selo preko mosta bio blokiran. Kada su jedinice iz stanice Zvečan stigle do ovog mesta, kako su naveli, "naišle su na otpor", dva policajca su upucana, a jedan je podlegao povredama.

Ostavite komentar