Vesti > Srbija

LEPE VESTI ZA SRBIJU! Naša zemlja dobila organizaciju još jedne važne sportske manifestacije!

Srbija će biti domaćin Balkanskog prvenstva u drumskom biciklizmu, odlučeno je na Kongresu Balkanske biciklističke unije (BCU) u Skoplju.

Izvor: K1info

Autor: Nestorović Ognjen

31/01/2024 > 11:26

podeli vest:

LEPE VESTI ZA SRBIJU! Naša zemlja dobila organizaciju još jedne važne sportske manifestacije!
Foto: bss.rs/freepik


U saopštenju se navodi da će se biciklisti Balkana nadmetati od Erdevika i Šida do padina Fruške gore, koja će biti centar svih dešavanja.

-Za kandidaturu BSS su glasali svi članovi nacionalnih biciklističkih saveza, a zanimljivo je da je svoj glas dao i predsednik BCU Emin Muftuoglu, iako je protivkandidat za organizaciju ovog prvenstva bila turska Alanja-, navode iz BSS.

Kongresu BCU prisustvovao je i predsednik Evropske biciklističke unije (UEC) Enriko dela Kasa, koji je izrazio zadovoljstvo izborom Srbije za domaćina Balkanskog prvenstva. Balkansko prvenstvu u drumskom biciklizmu biće održano od četvrtog do šestog oktobra ove godine.

-Dobro smo pripremili kandidaturu i prezadovoljni smo dobijanjem organizacije šampionata Balkana u drumskom biciklizmu. Hvala svima na podršci i poverenju koje su nam ukazali, a mi ćemo se truditi da ukazanu čast i opravdamo-, izjavio je predsednik BSS Dušan Gojić, loji je predstavljao BSS na Kongresu u glavnom gradu Severne Makedonije.

Ostavite komentar