Vesti > Srbija

Kancelarija za KiM najoštrije osudila napad na autobus sa Srbima

Iz Kancelarije pozivaju bezbedonosne strukture u Prištini da pronađu i privedu počinioce, koji su ugrozili slobodu kretanja Srba

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: K1info/Tanjug

22/09/2022 > 14:44

podeli vest:

Kancelarija za KiM najoštrije osudila napad na autobus sa Srbima
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Povodom incidenta u kome su dva mladića albanske nacionalnosti iz Peći napali autobus sa Srbima i na njega zakačili kosovsku zastavu, reagovla je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja je najoštrije osudila ovaj postupak.

U saopstenju iz Kancelarije navodi da je slučaj prijavljen policiji i poziva bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi izgrednike koji su ugrožavali slobodu kretanja Srba iz Planjana.

- Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog pritiska na Srbe, koji ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost kod srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju.

Oni ukazuju da dok predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu maksimalne napore da se u južnoj pokrajini očuva mir i stvore uslovi za zajednički život i međusobno poverenje između Srba i Albanaca ugrožavanje sloboda srpskog naroda je svakodnevno.

- Sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji - ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije navode da će Vlada Srbije istrajati u nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji očuva mir i uspostavi sigurnost i bezbednost za sve građane, uprkos pretnjama i provokacijama koje sada već svakodnevno dolaze iz Prištine, ali će isto tako istarajati i u nameri da zaštiti svoje sunarodnike i da im obezbedi normalan život.

 

 

 

Ostavite komentar