
Zašto su domaće KIFLICE najvredniji PROIZVOD pekara: Majstorica Milica ima odgovor
Vredna Čačka objašnjava zašto je ovo pecivo sada duplo skuplje
podeli vest:

Kilogram kiflica skuplji je od kilograma mesa, vest je koja je prethodnih dana obišla Srbiju. I to je jeste tačno, a kilogram ovog peciva u Čačku košta 1.200 dinara, a u njemu dobijete oko 25 do 30 domaćih kifli. Za taj novac možete kupiti skoro dva kilograma sveže svinjetine i čak do tri kilograma piletine.
Da li je to realno i opravdano, pojašanjava Milica Mihailović koja pravi i prodaje domaće kiflice. Ona ističe da ukoliko kupite kiflice umesto sirovog mesa vi štedite vaše vreme, koje zapravo i jeste najskuplje.
- Jasno je da to ljudima izgleda nelogično, međutim, meso je sirovina, ma koliko to bila kvalitetna sirovina, ali to nije gotov proizvod koji vi možete da pojedete sa viljuškom i nožem. Vi to morate da pripremite, kiflica je već gotov proizvod, koji je potpuno rešenje za nekoga ko žuri na posao i otišao i kupio dve kiflice i platio to 100, 150 dinara. Ono što bi bilo uporedivo jeste pripremljeno meso, recimo u nekom restoranu, gde je, takođe, uračunat rad, porezi i doprinosi, kao i troškovi poslovanja. A tada je cena višestruko veća, retko kad naručite kilogram mesa u restoranu - pojasnila je Milica.
Ova Čačanka kiflice naziva kraljicama domaćih peciva. Ističe da je sa njima raditi jako specifično i da ne može baš svakom da uspe da ih napravi ukusne, vazudušaste i mirisne. Kao pravi kifla majstor, Milica tvrdi da su kiflice i meso neuporedivi u svakom smislu.
Da odobro radi svoj posao i da njene kiflice nisu skupe građanima pokazuje svakidnevna velika potražnja ne samo u gradu na Moravu, već i u čitavom Moravičkom okrugu.
Foto: RINA
- Svaki gazda hvali svog konja, burekdžija će vam uvek reći da dobar burek drži otvorenu pekaru, a loš je zatvara, pica majstor će vam reći da je to pica, a ja vam kažem da su to kiflice, jer je to po mom mišljenju najkavalitetniji nutritivni proizvod koji možete da kupite u pekari - naglašava Milica.
Milica tvrdi da je neverovatno kad ljubav i mašta umešaju prste u brašno i testo u njenoj kuhinji koji se na kraju najviše osete kada se probaju. Stoga ona opet podvlači da rad, trud i namirnice utkani u domaće kiflice opravdavaju njihovu cenu.
Roditelji se S PRAVOM PITAJU: Možemo li da budemo MIRNI dok su nam DECA u vrtiću?
Problemi u predškolskim ustanovama u Srbiji su brojni, neophodne detaljne kontrole kako bi se ustanovilo da li se poštuju propisi
23.09.2022
SrbijaMladi arheolog pravi nesvakidašnji KAMP podno Magliča, dolaze volonteri iz čitavog sveta
Suština svega je povratak prirodi i formiranje specifičnog samoodrživog naselja u kojem bi živeli kao što je to bilo nekad
12.09.2022
ReportažaNi vetar, ni kiša mu ne mogu ništa - Staparac u pohodu motociklom ka krajnjem severu Evrope
Nenad Staničkov prešao put dug 12.000 kilometara do Nord kapa na norveškom ostrvu Magere i ostvario svoj dečački san
10.09.2022
ReportažaTražnja za peglanom kobasicom SVE VEĆA, a sada taj specijalitet dobija i SVOJ MUZEJ
Posetioci će moći da vide predmete koji su nekada korišćeni prilikom pravljenja poznate pirotske kobasice i još mnogo toga
08.09.2022
Reportaža
Ostavite komentar