Vesti > Srbija

DAČIĆ SE OBRATIO NAKON SEDNICE SAVETA ZA BEZBEDNOST: Jedan DRŽAVLJANIN SRBIJE je bio prisutan tokom MASAKRA u Moskvi

Dačić je rekao da na spisku ranjenih i poginulih u Moskvi nema Srba

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

23/03/2024 > 10:14

podeli vest:

DAČIĆ SE OBRATIO NAKON SEDNICE SAVETA ZA BEZBEDNOST: Jedan DRŽAVLJANIN SRBIJE je bio prisutan tokom MASAKRA u Moskvi
Foto: TANJUG/ JANDEKS/ nr


Potpresednik Vlade Srbije Ivica Dačić oglasio se nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. On se osvrnuo na teroristički napad koji se dogodio sinoć, kao i na stanje u Srbiji.

- Nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički akt. Bez obzira na sve izazove sa kojima smo suočeni, u regionu, na Kosovu i Metohiji... Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna. Uz obavezu da policija i drugi državni organi u bezbednosnoj službi preduzmu sve mere opreza i preventivne mere radnje kako bismo sprečili sve opasnosti po živote ljudi - rekao je Dačić.

Rekao je da ostaju pri izjavi od sinoć, da među nastradalima u Rusiji nema državljana Srbije. Međutim, istakao je da je jedan naš državljanin bio prisutan, ali ga nema na spisku poginulih.

- Ne znači da neće doći do promena, videli ste da je broj poginulih drastično povećan. 

Ivica Dačić osvrnuo se na pitanje da li će biti održana utakmica Crvena Zvezda i ruski Zenit.

-Na osnovu procena neki skupovi će biti zabranjeni, neki neće. Kao što je sinoć rečeno, biće održana utakmica. 

Foto: Tanjug/AP

 

Dačić je rekao da će podsećanje na NATO agresiju 24. marta, biti svakako obeleženo.

- Pa ne menja se ništa, taj datum je duboko usađen u prošlost, mi moramo da obeležimo taj datum, a taj fatum je početak agresije NATO. To će biti obelezeno na posebnom komemorativnom skupu, a na zahtev Ruske Federacije sazvan je sastanak povodom 25 godina od NATO afresije na Jugoslaviju.

-  Ja ću ići na taj događaj. Kako bih vam to opisao, sednica je zakazana ali uz brojne naznake da će neke zapadne zemlje postaviti pitanje svrhe održavanja te sednice i koja je svrha toga? Naša je obaveza da idemo, a ako bude glasanja oni će uoči sedncie glasati da li će biti sednice, što je neprimeteno da se na taj način glasa. Da li će sednice biti, to je na zapadnim temljama i stalnim članicama Saveta. Ne bi bio prvi put da se nešto tako prekrši. Nemamo nista protiv da na toj sednici učestvuju razni briferi, jedino što smatramo, i o cemu vodimo računa, je da na toj sednci o agresiji NATO na Jugoslaviju, nema tu šta da traže predstavnici Pristine - rekao je Dačić. 

- Savete ne možemo davati. Danas je to teško…Ako kažete da se najavljuje neki teroristički akt,  druge zemlje se ljute, kako su Amerikanci obavestili svoje da ne putuju u Moskvu, verovatno su imali informacije. Mi to nećemo raditi, osim što ćemo sugerisati da se paze i da vode računa - rekao je Dačić nakon Sednice za nacionalnu bezbednost.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar