Vesti > Srbija

Nakon pozajmice ipak ŠUT KARTA! Golman Borjan više nije deo fudbalskog kluba Crvena Zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je sporazumno raskinuo ugovor sa dugogodišnjim kapitenom Milanom Borjanom

Izvor: K1info

Autor: Nestorović Ognjen

24/06/2024 > 12:26

podeli vest:

Nakon pozajmice  ipak ŠUT KARTA! Golman Borjan više nije deo fudbalskog kluba Crvena Zvezda
Foto: Tanjug/AP/Wikipedia


-Milan je imao još dve godine ugovora sa Zvezdom, a vrlo brzo je postignut dogovor između kluba i sjajnog čuvara mreže. Naime, Milan će oprostiti poslednju godinu ugovora, dok će Zvezda na sebe preuzeti da mu isplati sledeću godinu, čime on postaje slobodan u izboru nove sredine. Milan je, kao i poslednjih sedam godina, stavio interes Crvene zvezde ispred svog ličnog interesa i još jednom dokazao veliku ljubav prema klubu u kom je napravio velike uspehe-, navodi se na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Borjan (36) je u Crvenu zvezdu stigao 2017. godine. "Borjan je bio lider na terenu, ali i van njega, učesnik najvećih uspeha našeg tima u 21. veku. Iz sezone u sezonu je oduševljavao navijače spektakularnim odbranama, koje će zauvek biti upamćene. Zajedno sa saigračima je Crvenu zvezdu vratio na evropsku fudbalsku mapu i predstavljao nesavladivu prepreku za sve timove.

Zvezdina hobotnica je nadimak koji su mu dodelili upravo zvezdaši, a nebrojeno puta se čulo - 'Brani Borjan'", navode iz Crvene zvezde.

-Utakmice protiv Krasnodara, Salcburga, Kopenhagena, Jang Bojsa, Brage, samo su neke u kojima je briljirao iskusni čuvar mreže, a bilo ih je mnogo. Uveseljavao je Borjan navijače našeg kluba na svakom koraku, postao omiljeni igrač mališanima i probudio najiskrenije emocije kod velikog broja zaljubljenika u 'crveno-bele' boje, ali se i zlatnim slovima upisao u istoriju našeg kluba-, dodaje se u saopštenju.

Borjan je branio na 309 utakmica za Crvenu zvezdu. 

-Protivnički igrači su uspeli da ga savladaju u 213 situacija, dok je gol Zvezde sačuvao na 156 mečeva. Jedan je od najtrofejnijih igrača našeg kluba sa devet osvojenih odličja. Podigao je šest pehara nacionalnog prvenstva, a uz to je osvojio i tri Kupa Srbije, uz tri 'duple krune'. Učesnik je šest grupnih faza evropskih takmičenja, od toga dve Lige šampiona i četiri Lige Evrope-, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Borjan je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Slovanu iz Bratislave.

Ostavite komentar