Vesti > Srbija

JAKE REČI PREMIJERA Vučevića na obeležavanju STRADANJA SRBA u ratu! "GENOCIDNA POLITIKA sa jasnim CILJEM..." (VIDEO)

Rekao je da su komandanta logora Jasenovac sledbenici prozvali general Drinjanin, jer se kleo da će od Srba očistiti prostor do Drine

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

06/07/2024 > 13:50

podeli vest:

JAKE REČI PREMIJERA Vučevića na obeležavanju STRADANJA SRBA u ratu! "GENOCIDNA POLITIKA sa jasnim CILJEM..." (VIDEO)
Foto: Tanjug/printskrin


Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da je srpski narod tokom dva svetska rata kao i tokom ratova devedesetih na prostoru današnje Republike Srpske pretrpeo velike žrtve što, kako je naglasio, potvrđuje da se radi o kontinuiranoj genocidnoj politici sa jasnim ciljem - uništavanja srpskog naroda na tim prostorima.

- Tu opsednutost srpskim faktorom, rušilačkim i remetilačkim pokušavali su da 'izleče' istrebljenjem čitavog naroda. Po nekima u najmanju ruku nedobronamernim ljudima Drina je civilizacijska granica istoka i zapada. A po njima Srbi nema šta da traže na zapadnoj hemisferi - rekao je Vučević u Bratuncu na obeležavanju stradanja 3.267 Srba u srednjem Podrinju i Birču tokom 1992. i 1993. godine.

Dodao je da je komandant logora Jasenovac Maks Luburić imao istu logiku, a da su ga njegovi sledbenici prozvali general Drinjanin, jer se kleo da će od Srba očistiti prostor do reke Drine.

- I tako su nas tokom Prvog i Drugog svetskog rata klale raznorazne kame i handžar divizije - rekao je Vučević.

Ostavite komentar