Vesti > Srbija

Željni ste letnjeg SABORA, ali... sve vam je skupo - idite u Pranjane! Cene su limitirane i za SVAČIJI DŽEP

Mnoge manifestacije u Srbiji su prestale da žive zbog toga što su ljudi želeli da zgrnu pare preko noći.U Pranjanima imaju drugačiji pristup

Izvor: K1info/RINA

Autor: Milena Gačević

06/07/2024 > 22:00

podeli vest:

Željni ste letnjeg SABORA, ali... sve vam je skupo - idite u Pranjane! Cene su limitirane i za SVAČIJI DŽEP
Foto: RINA


Iako se održava polovinom avgusta pripreme za Sabor violinista u Pranjanima su u punom jeku. U ovoj suvoborskoj varošici ništa se ne prepušta slučaju pa se već uveliko spremaju i cenovnici za ugostiljeljske usluge, kako ne bi došlo do divljanja cena pića i hrane tokom saborskih dana. Cene parkinga su limitirane na 300 dinara po automobilu van centra varošice i proveravaće se da li se oni koji izdaju parcele pridržavaju toga.

- Cene su limitirane, ko god pomisli da se može ponašati kako mu volja mora da zna da nije dobrodošao. To znači da su cene piva 300 dinara, jedino za strana piva tipa ,,Bavarije” će se tolerisati do 350 dinara obzirom da su u nabavci oko 150 dinara. Cene točenih piva kod uličnih prodavaca su limitirane na 250 dinara I nećemo tolerisati da bilo ko zloupotrebljava gostoprimstvo domaćina i organizatora koji jesu za saradnju ali ne na štetu gostiju i Sabora - kažu za RINU u Saborskom odboru.

Foto: RINA

 

Dodaju da se pre svega oslanjaju na domaće ugostitelje, a to su lokalni restorani i kafane. Lokalni restoran Dom koji ima najjače kapacitete preko 1.000 mesta već je prihvatio saborske cene i štampao cenovnike sa cenama piva od 300 dinara, kafe 150, rakija 200, sokovi 300. Porcija kupusa sa projom koštaće 600 dinara, pljeskavica 350 dinara, a ukoliko ne dođe do skoka cena na tržištu stoke praseće pečenje koštaće 2.500, a jagnjeće 3.000 dinara. 

Slične cene očekuju se i od stalnih poznatih pranjanskih ugostitelja, koji svojim uslugama nikada i nigde nisu obrukali kraj iz kog potiču. Organizatori su, kako kažu, i za same ugostitelje imali pristojne ponude.

- Smatramo da su cene zakupa zemljišta za pokretne objekte, šatradžije, u Pranjanima koje se kreću do 800 evra pristojne, 10 puta niže od onih u Guči, i ne smeju biti veće. Takođe ugostiteljima je obezbeđena struja, a do sada je taj trošak snosila Opština Gornji Milanovac tako da su ugostiteljima troškovi svedeni na minimum. Nećemo pristati i naći ćemo način da se suprostavimo svima koji pokušaju na bilo koji način da urušavaju saborska pravila. Želim da svi zarade, ali hoćemo da saboraši odu zadovoljni I da ih vidimo naredne godine. Ovo je manifestacija koja je interes čitavog kraja i ničiji lični interes ne može biti ispred toga. Zaista molim sve koji dođu da zarade da to urade korektno, i da se o svemu dogovorimo kao ljudi.Svedoci smo koliko je sjajnih manifestacija urušeno upravo zbog ovoga o čemu pričam - rekao je Gvozden Nikolić autor manifestacije Sabor violinista Srbije.



 

Ostavite komentar