Vesti > Srbija

Oglasila se ANA BRNABIĆ: Da li OPOZICIJA zaista misli da je sve DOZVOLJENO ukoliko je protiv VUČIĆA?

On je podelila objavu na društvenoj mreži X

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

07/07/2024 > 19:17

podeli vest:

Oglasila se ANA BRNABIĆ: Da li OPOZICIJA zaista misli da je sve DOZVOLJENO ukoliko je protiv VUČIĆA?
Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs


Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić osudila je danas izjavu novinara Srđana Škora o sinu predsednika Srbije Danila Vučića i upitala da li zaista svi pripadnici opozicije misle da je sve dozvoljeno ukoliko je protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.

- Šta je granica, kada i kako ovakva mržnja prestaje, kada će se, konačno, oglasiti neko iz opozicije ili medija koji pomažu da se ovakav otrov širi u našem društvu? Da li zaista svi oni misle da je sve dozvoljeno ukoliko je protiv Aleksandra Vučića i njegove porodice - napisala je Brnabić na u objavi društvenoj mreži X.

Predsednica Skupštine je u objavi upitala kako da Vučić kao roditelj reaguje na takve izjave.

- Da li bilo ko pomisli kako se oseća kao roditelj, a posebno kada znate da Danilo ima samo jednog živog roditelja, samo Aleksandra. Sram vas bilo sve skupa - zaključila je Brnabić.

Ministarka pravde Maja Popović je poručila je u objavi na instagramu, da je nedopustivo da pred tevizijskim kamerama, novinar, za koga je navela da je naklonjen opoziciji, detaljno iznosi ideje, i  kako je napisala, "plan za mučenje sina predsednika Srbije Danila Vučića".

- Tuširanje uranijumom koje, po smeni vlasti, Škoro priželjkuje predsedniku Aleksandru Vučiću, i njegovom sinu, pokazuje svu mržnju opozicije prema predsedniku države! Metode koje je Škoro izneo nisu viđene ni u nacističkoj Nemačkoj - napisala je Popović. 

Dodala je da oštro osuđuje takav narativ, koji, kako je ocenila, za cilj ima samo dalju dehumanizaciju predsednika države.

- Skoro se javnosti predstavlja kao sadista koji uziva u mucenju ljudi. Ocekujem da nadloezne institucije reaguju na verbalno nasilje - napisala je Popović.
 

Ostavite komentar