Vesti > Srbija

DAČIĆ uručio PLAKETU za hrabrost JEVREMOVIĆU: Povređeni žandarm poslao SNAŽNU PORUKU: "Srbija treba da bude ponosna..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

08/07/2024 > 12:21

podeli vest:

DAČIĆ uručio PLAKETU za hrabrost JEVREMOVIĆU: Povređeni žandarm poslao SNAŽNU PORUKU: "Srbija treba da bude ponosna..."
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Žandarm Miloš Jevremović koji je 29. juna pobvređen u teroritičkom napadu danas je pušten iz bolnice, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dočekao ga je Odredu Žandarmerije u Beogradu.

Jevremovića je prilikom dolaska u kasarnu prošao svečani špalir koji su napravile njegove kolege.

Danas se prisutnima prvi obratio ministar Ivica Dačić koji je još jednom istakao da je hrabri Miloš pronašao snage da likvidira teroristu, iako mu je život visio na koncu.

Posle njega svim prisutnima obratio se i žandram Jevremović.

- Želeo bih da se zahvalim podršci svojih kolega, porodice, ministru i predsedniku Vučiću. Ja sam dobro, kao što vidite. Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja. Ima tu još mnogo momaka koji vredno rade i koji žele da Srbija bude bezbedna - rekao je Jevremović.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Ivica Dačić je napadnutom žandarmu Milošu Jevremoviću uručio plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost policijskom poslu.

Podsećamo, Jevremović (34) je ranjen 29. juna u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen samostrelom u vrat.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan.

Ostavite komentar