Vesti > Srbija

Oglasio se brat NASTRADALOG IGORA koji se utopio u Krajkovačkom jezeru: "Videli smo NATPIS da je ZABRANJENO KUPANJE!"

Igor uprkos tome što nije znao da pliva odlučio je da roni u opasnom jezeru

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Mina Duduković

16/07/2024 > 08:32

podeli vest:

Oglasio se brat NASTRADALOG IGORA koji se utopio u Krajkovačkom jezeru: "Videli smo NATPIS da je ZABRANJENO KUPANJE!"
Igor Vidojković koji se udavio na Kajkovačkom jezeru - Foto: Društvene mreže/wikipedia


Iz Krajkovačkog jezera juče je izvučeno telo Igora Vidojkovića iz sela Kamenica kod Niša.

Tragedija se dogodila u nedelju oko 16 časova, kada je Igor, uprkos tome što nije znao da pliva, odlučio da roni u ovom jezeru, koje je inače opasnom za kupanje.

Za medije danas se oglasio njegov brat Bojan, koji je za medije objasnio da je Igor zaronio jednom i uspešno izronio, pa je odlučio da to uradi ponovo, ali je, nažalost, taj drugi put bio koban.

- Videli smo natpis da je zabranjeno kupanje, ali niko od nas nije znao da pliva, samo smo se brčkali u plićaku i nismo mislili I da je to toliko opasno - rekao je Blicu neutešni brat Bojan Vidojković.

Kaže da nisu mogli da mu pomognu jer nisu ni naslutili da se nešto dogodilo ispod vode.

- Nije bilo ni mehurića, ničega. Mi smo gledali, tražili ga kada smo videli da nije izašao iz vode, ali ništa nismo videli - govori Bojan.

U selu u kom je Igor živeo svi su potreseni ovom tragedijom. Komšije govore da je bio dobar mladić, da je dosta radio kako bi obezbedio bolji život.

- To je momak koji nikada nije napravio ni jedan problem u selu. Uvek pošten, uljudan. Imao je nešto stoke i vredan je momak, radan. Tu je po selu pomagao svima za dnevnicu. Pretežno građevinu je radio. Prošao sam pored njihove kuće, stvarno jedna velika tuga nas je pogodila - kaže komšija Dragan Rinčić.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije/bs

 

O pronalasku tela obavešteno je Više javno tužilaštvo u Prokuplju, koje je ovlašćeno da naloži obdukciju.

Podsetimo, Krajkovačko jezero gotovo svake godine oduzme neki život jer je voda varljiva i u samom jezeru postoje struje koje laku mogu da odvuku i najbolje plivače.

To je veštačka akumulacija iz 1986. godine kada je na jezeru napravljena brana, a na samom jezeru postoji više natpisa koji upozoravaju građane da je tu strogo zabranjeno kupanje.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar