Vesti > Srbija

Nevreme u Srbiji samo što nije: Upozorenje RHMZ, jedan deo zemlje pogodiće GRMLJAVINSKE NEPOGODE!

Toplotni talas popušta u čitavoj zemlji,, a od naredne sedmice nas čeka zanimljiva promena

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

18/07/2024 > 16:48

podeli vest:

Nevreme u Srbiji samo što nije: Upozorenje RHMZ, jedan deo zemlje pogodiće GRMLJAVINSKE NEPOGODE!
Nevreme u Beogradu - Foto: Shutterstock


Vreme u Srbiji prethodnih dana bilo je pod uticajem toplotnog talasa koji polako slabi, a sve to doprinelo je i do moguć pojave nevremena.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upravo je izbacio upozorenje na jako grmljavinsko nevreme. Kao i nedavno, prvi na udaru je Zlatiborski okrug.

- Jako grmlјavinsko nevreme na području Zlatiborskog okruga (okolina Priboja i Nove varoši) u narednih sat vremena uslovlјavaće intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom.

Foto: RHMZ

 

Navodi se da će u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu, jugu i istoku Srbije biti nestabilno vreme. 

Na snazi je upozorenje na grmljavinske nepogode za celo područje Srbije u narednom periodu, očekuju se lokalno intenzivniji plјuskovi i grmlјavine, praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom

Narfednih sedam dana u Srbiji se očekuje postepeno slabljenje inteziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti.

U Beogradu narednih sedam dana takođe se očekuje nestabilno vreme, ali i slabljenje toplotnog talasa.

Foto: RHMZ

 

U pojedinim delovima dana naredne sedmice u glavnom gradu očekuje se pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi naranžasti meteo alarm zbog grmljavine, u nekim delovima i zbog visoke temperature, a upaljeno je i žuto upozorenje zbog kiše, navodi se na RHMZ.

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar