Vesti > Srbija

Ministar ĐURIĆ krenuo na sastanak "SOKOLOM"! Iz Beograda do Novog Sada za 35 minuta (FOTO)

On je naglasio da se nada da će uskoro voz prevoziti do novih destinacija u Srbiji i Evropi

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

20/07/2024 > 13:48

podeli vest:

Ministar ĐURIĆ krenuo na sastanak "SOKOLOM"! Iz Beograda do Novog Sada za 35 minuta (FOTO)
Ministar Marko Đurić u vožnji vozom Soko - Foto: Instagram Printscreen


Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić krenuo je juče na sastanak sa kolegom iz Hrvatske, a kao prevozno sredstvo izabrali su moćni srpski voz "Soko".

Marko Đurić je išao iz Beograda za Novi Sad, a fotografije je objavio na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram.

- Na sastanak sa kolegom Gordanom Grlićem Radmanom putujem iz Beograda našim brzim vozom "Soko", koji do Novog Sada stiže za samo 35 minuta. Nadam se da će uskoro ići i dužom relacijom do novih destinacija u Srbiji i Evropi - poručio je juče šef diplomatije u opisu fotografija. 

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić je, nakon sastanka sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, izjavio da je negovanje i unapređenje odnosa sa susedima nacionalni interes Srbije

Podsetimo, Marko Đurić je rekao da će Srbija do 2027. godine završiti sve teške reforme za pristupanje EU koje se odnose na ekonomsku, političku i sve druge sfere života.

On je novinarima u Briselu, nakon sastanka sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, rekao da očekuje da konačno posle 27 godina kako smo krenuli tim političkim putem to bude valorizovano.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar