Vesti > Srbija

PLJUSKOVI I GRMLJAVINA NISU PROŠLI! Hitno se oglasio RHMZ: Ovaj deo Srbije neka se spremi za OLUJU

Za vikend se očekuje i pojava grada i jak olujni vetar, ali će ostati visoke temperature

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

20/07/2024 > 14:33

podeli vest:

PLJUSKOVI I GRMLJAVINA NISU PROŠLI! Hitno se oglasio RHMZ: Ovaj deo Srbije neka se spremi za OLUJU
Nevreme u Beogradu i devojka sa kišobranom u ruci - Foto: Shutterstock


Danas su pljuskovi zabeleženi u pojedinim delovima Srbije, a grmljavina i kiša zahvatili su i Beograd. U narednim satima jaki plјuskovi s grmlјavinom očekuju se na području Raškog okruga i biće u sporom premeštanju ka Rasinskom i Šumadijskom okrugu.

- U zoni najjačih plјuskova očekuje se velika količina padavina, jak vetar, a lokalno i pojava sugradice i grada - navodi se u upozorenju RHMZ koje je objavljeno u 13.30 sati.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Šta nas čeka narednih dana?

RHMZ je upozorio da se i narednih dana u Srbiji očekuju pljuskovi i grmljavina lokalno uz grad, jak ili olujni vetar, i da će za te lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Drugog dana vikenda, prema najavi biće sunčano, samo još ujutro na severoistoku uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, dok se posle podne lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju ponegde u južnoj polovini Srbije.

Maksimalna temperatura, prema najavama RHMZ, biće od 30 stepeni na severu i na zapadu Srbije i u Beogradu do 35 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije. Početkom sledeće sedmice i dalje toplo, uz temperature koji stepen iznad 30 stepeni.

Ostavite komentar