Vesti > Srbija

TEROR NA KiM! Zatvorene benzinske pumpe NIS Petrola u Zvečanu i Leposaviću, a ovo je RAZLOG

Ranije ove sedmice pripadnici tzv. kosovske policije i poreske administracije zatvorili su pumpe u severnom delu Kosovske Mitrovice

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

23/07/2024 > 04:00

podeli vest:

TEROR NA KiM! Zatvorene benzinske pumpe NIS Petrola u Zvečanu i Leposaviću, a ovo je RAZLOG
Foto: Unsplash.com


Pripadnici ministarstva trgovine privremenih prištinskih institucija su uz pomoć pripadnika tzv. kosovske policije zatvorili dve pumpe NIS Petrola u Zvečanu i Leposaviću.

Kako je objavljeno na Fejsbuk profilu ministarstva, subjekti koji se bave trgovinom naftnim proizvodima, moraju imati dozvole privremenih prištinskih institucija.

Ranije ove sedmice pripadnici tzv. kosovske policije i poreske administracije zatvorili su NIS-ove pumpe u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i u Zubinom Potoku i na jezeru Gazivode.

Da podsetimo, Savet EU doneo je danas odluku o ukidanju viza za nosioce srpskih pasoša sa KiM, koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, čime je završen zakonodavni proces o ovom pitanju u EU.

- Savet EU danas je usvojio uredbu kojom se obezbeđuje da ceo region Zapadnog Balkana podleže istom viznom režimu, ukinuvši isključenja koja su ranije važila za nosioce srpskih pasoša koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije - navodi se u saopštenju Saveta EU.

Usvajanjem ove uredbe, kako se napominje, završava se zakonodavni proces. To znači da, pošto uredba stupi na snagu, što će se dogoditi 20. dana nakon što ona bude objavljena u Službenom listu EU, ona će početi da se primenjuje u svim državama članicama EU.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar