Vesti > Srbija

Osveženje stiže tokom noći! RHMZ najavio obilne padavine, moguće nepogode

Na području Beograda u sredu, 23 jula, promenljivo i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

24/07/2024 > 04:00

podeli vest:

Osveženje stiže tokom noći! RHMZ najavio obilne padavine, moguće nepogode
Nevreme u Beogradu i devojka sa kišobranom u ruci - Foto: Shutterstock


Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se tokom noći na severu i zapadu Srbije, a sutra i u ostalim krajevima lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode - pljuskovi sa grmljavinom i većom količinom padavina, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova.

Na području Beograda u sredu, 23 jula, promenljivo i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom.

Dodaje se da se u pojedinim delovima grada očekuje veća količina padavina, uz kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni najintenzivnijih pljuskova, navodi RHMZ.

Vremenska prognoza za četvrtak

Promenljivo i svežije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, kao i lokalne pojave kiše i kratkotrajnih pljuskova, koji ponegde mogu biti praćeni grmljavinom. Vetar slab i umeren, u severnim, centralnim i i istočnim krajevima Srbije povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 20, a najviša od 25 do 29 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%. Količina padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 60%.

 U petak se očekuje promenljivo i svežije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, kao i lokalne pojave kiše i kratkotrajnih pljuskova, koji ponegde mogu biti praćeni grmljavinom. Vetar slab i umeren, u istočnim krajevima Srbije povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša od 24 do 28 stepeni.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 


 

Ostavite komentar