Vesti > Srbija

VREMENSKI ROLERKOSTER U NAREDNIH 7 DANA! Uživajte u prijatnom letu još malo, jer sledi smena PLJUSKOVA i TROPSKOG TALASA

Vremenska prognoza u Srbiji u narednih sedam dana polako dovodi više temperature koje će nas sačekati u avgustu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

29/07/2024 > 12:28

podeli vest:

VREMENSKI ROLERKOSTER U NAREDNIH 7 DANA! Uživajte u prijatnom letu još malo, jer sledi smena PLJUSKOVA i TROPSKOG TALASA
Promena vremenske prognoze - Foto: K1info/Shutterstock


U Srbiji se danas oseti osveženje u odnosu na prethodne dane. Napolju je sunčano vreme, ali vetar koji pirka doneo nam je nešto niže temperature.

Danas je najavljena najviša dnevna temperatura od 29 do 33 stepena. I u Beogradu se danas "lepše diše", jer će najviša dnevna biti 30 stepeni. 

U Srbiji će se i sutra nastaviti prijatno vreme. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biće sunčano sa temperaturom do 32 stepena Celzijusa.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Duvaće slab i umeren, na jugu i istoku Srbije, kao i na planinama povremeno jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju.

Najniža temperatura od 12 do 19, najviša od 28 do 32 stepena Celzijusa. U Beogradu će najniža temperatura biti od 15 do 18, a najviša oko 30 stepeni Celzijusa.

U Srbiji sledećih sedam dana pretežno sunčano i sve toplije, samo u petak i subotu, uz lokalni razvoj oblačnosti, pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

U četvrtak (1. avgusta) maksimalne temperature od 33 do 35, a u petak i subotu (2 - 3.08.) lokalno i do 37 stepeni Celzijusa.

Retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se ponovo u petak i narednog vikenda (3 - 4.08.).

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar