Vesti > Srbija

Prema vremenskoj prognozi i danas toplo, ali SVEŽIJE! Uskoro kreću VRUĆINE

U narednih sedam dana u Srbiji će vreme biti sve toplije

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

31/07/2024 > 08:02

podeli vest:

Prema vremenskoj prognozi i danas toplo, ali SVEŽIJE! Uskoro kreću VRUĆINE
Prolaznici se kreću po velikim vrućinama u hladu - Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


U Srbiji će danas, 31. jula biti sunčano i toplo vreme, ujutru sveže, dok će duvati slab i promenljiv vetar, saopštio je danas Republički Hidrometeorološki Zavod.

Najniža temperatura biće 18, a najviša 30 stepeni.

U Beogradu će biti sunčano i toplo, dok će se temperature kretati od 15 do 32 stepena.

U narednih sedam dana u Srbiji će vreme biti sve toplije, samo se u petak i subotu očekuje  lokalni razvoj oblačnosti i pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Podsetimo, načelnik Klinike za kardiologiju Vojnomedicinske akademije (VMA) u Beogradu pukovnik profesor dr Zoran Jović izjavio je danas da su ekstremno visoke temperature ozbiljan problem i da povećavaju ne samo oboljevanje, već i smrtnost od kardiovaskularnih bolesti.

On je za Tanjug rekao da su posebno ugroženi ljudi stariji od 65 godina, deca, trudnice, pacijenti sa već poznatim kardiovaskularnim bolestima, kao i radnici na otvorenom koji su direktno izloženi suncu.

- Moramo se zaštititi od Sunca, izbegavati period od nekih 10 ili 11 sati ujutru pa sve do negde 18 ili 19 časova uveče, kada je temperatura maksimalna i kada je indeks zračenja veoma visok - ukazao je Jović.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar