Vesti > Srbija

RHMZ IZDAO hitno upozorenje: Prema Srbiji idu PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM, moguć i GRAD, a evo i gde

Posle podne i uveče u svim predelima jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz prolazno pojačan severozapadni vetar

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

02/08/2024 > 15:18

podeli vest:

RHMZ IZDAO hitno upozorenje: Prema Srbiji idu PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM, moguć i GRAD, a evo i gde
Nevreme u Beogradu - Foto: Shutterstock


Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će Šumadiju, između Topole i Kragujevca, uskoro zahvatiti grmljavina koja će imati tendenciju premeštanja ka Rači, Batočini i Lapovu, uslovljavajući jak pljusak i sitan grad.

Takođe, RHMZ je najavio u naredna dva časa na jugozapadu Srbije i u Šumadiji lokalne pljuskove sa grmljavinom (ponegde uz pojavu sugradice ili sitnog grada), a u Vojvodini retku (izolovanu) pojava kratkotrajne kiše.

Kada je reč o hidrološkoj situaciji, RHMZ je upozorio da će se na Savi, kod Sremske Mitrovice i Šapca, narednih dana vodostaji kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. 

Podsetimo, posle podne i uveče u svim predelima jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz prolazno pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 28°C na severozapadu do 38°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 33°C, navodi Đorđe Đurić.

U subotu novo prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U petak posle podne, tokom večeri, noći i u subotu očekuje se opasnost od grmljavinskih oluja sa obilnim pljuskovima, gradom i gromovima.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar