Vesti > Srbija

Nedovoljne zalihe u magacinu Banke hrane tokom leta: Dobiti donaciju u NAMIRNICAMA nije sramota...

Visoke temperature otežavaju rad onih koji rade na donacijama

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

03/08/2024 > 23:55

podeli vest:

Nedovoljne zalihe u magacinu Banke hrane tokom leta: Dobiti donaciju u NAMIRNICAMA nije sramota...
Foto: bankahrane.org.rs


Osnivač Banke hrane Vojvodine Srđan Budimčić rekao je za Tanjug da su zalihe hrane u magacinu tokom letnjih meseci nedovoljne za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

- Radimo u tri segmenta i dva segmenta su nam fenomenalni, imamo ozbiljne zalihe hrane, a što se tiče trećeg segmenta, našeg magacina hrane, trenutno su nam zalihe mnogo manje i nemamo dovoljno da možemo da pomognemo našim partnerskim udruženjima - kazao je Budimčić.

On je dodao i da su prva dva segmenta projekti koji se sprovode sa njihovim partnerima, pre svega trgovinskim lancem Maxi, sa kojim se u danu na dve lokacije dostavi određen broj paketa. 

- Hrana je na 40 stepeni kvarljivija. Moramo da pazimo gde je držimo i koliko, da bude u rashladnim vitrinama da bi mogla da se, u našem slučaju, donira - rekao je Budimčić.

Osnivač Banke hrane Vojvodine rekao je da i dalje postoji sramota među ljudima da kažu da im je potreban ovaj vid pomoći, odnosno da imaju nedostatak hrane na trpezi na nedeljnom nivou.

- Napravili smo humanitarni broj gde naši sugrađani mogu da podrže naš rad, tako što će poslati sms poruku na 3003 i cena sms-a je 200 dinara - zaključio je sagovornik Tanjuga.

BONUS VIDEO: 

 

Ostavite komentar