Vesti > Srbija

HITNO OGLAŠAVANJE RHMZ: Pljuskovi i grmljavina u naredna 2 sata, evo koji delovi su na udaru!

Žuti meteoalarm na snazi je na većem delu teritorije Srbije

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

08/08/2024 > 16:27

podeli vest:

HITNO OGLAŠAVANJE RHMZ: Pljuskovi i grmljavina u naredna 2 sata, evo koji delovi su na udaru!
Foto: Shutterstock


Na jugozapadu Srbije u naredna dva sata očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

Ređa pojava kiše očekuje se danas i na širem području Beograda. 

Ovo je novo saopštenje Republićkog hidrometeorološkog zavoda, u kojem se navodi da su pljuskovi mogući u naredna dva sata.

Foto: Shutterstock

 

Kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom očekuju se i na severozapadu, jugozapadu i jugu Srbije. Duvaće slab i promenljiv vetar koji će popodne biti slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura danas biće od 11 do 20 stepeni, a najviša od 32 do 35.

Žuti meteoalarm na snazi je na većem delu teritorije Srbije.

Vreme je opasnije na području jugoistočne Srbije i Kosova i Metohije pa je u ovom delu zemlje upaljen narandžasti meteoalarm.

Kada je reč o UV indeksu, označen je brojem sedam, što znači da je nivo zračenja visok i brojem 8 što znači da je zračenje vrlo visoko.

Detaljna prognoza za naredne dane

Petak

Pretežno sunčano i toplo, samo u Banatu i u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša od 32 do 34 stepena.

Foto: Shutterstock

 

Subota

Pretežno sunčano i toplo, samo na istoku i jugoistoku Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše ili pljuska. Vetar slab i umeren, u istočnoj Srbiji i planinskim predelima povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša od 32 do 36 stepeni.

Nedelja

Sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša od 32 do 37 stepeni.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar