Vesti > Srbija

Premijer Vučević na svečanom zatvaranju SRPSKE KUĆE u Parizu: "Danas se nalazimo u centru sveta..."

Vučević će danas prisustvovati finalu olimpijskog vaterpolo turnira između Srbije i Hvatske, a večeras će biti na svečanom zatvaranju OI

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

11/08/2024 > 11:37

podeli vest:

Premijer Vučević na svečanom zatvaranju SRPSKE KUĆE u Parizu: "Danas se nalazimo u centru sveta..."
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


- Danas se nalazimo u centru sveta. Pariz je nesumnjivo u poslednjih 16 dana bio centar sveta. Upravo ovde, na mestu gde je ceo svet okupio olimpijski plamen kao svetlo sveta, kao misao mira i napretka, odlučili smo da podignemo našu Srpsku kuću - izjavio je danas premijer Srbije Miloš Vučević na svečanom zatvaranju Srpske kuće u Parizu.

- Srpski narod je u tom centru sveta na jednom mestu u samo jednoj kući želeo je svim narodima otvoriti dušu, raširiti ruke i primiti u zagrljaj sve dobronamerne ljude, kao našu braću i naše sestre. I to je naša narodna filozofija, logika, to je naš mentalitet. Da imamo jednu svoju slobodnu i dobronamernu, prijateljski i čestitu, poštenu kuću u zajednici svih naroda sveta, a ta naša kuća se zove Srbija - dodao je Vučević.

Vučević je juče u Parizu pratio meč košarkaša Srbije protiv Nemačke u duelu za bronzanu medalju. Srbija je pobedila rezultatom 93:83, a Vučević je potom čestitao košarkašima na osvajanju bronzane medalje.

Vučević će danas prisustvovati finalu olimpijskog vaterpolo turnira između Srbije i Hvatske, a večeras će biti na svečanoj ceremoniji zatvaranja OI u Parizu.

Svečanom zatvaranju Srpske kuće u Parizu prisustvovali su brojni srpski sportisti, ministar sporta Zoran Gajić, predsednik OKS Božidar Maljković, ambasadorka Srbije u Parizu Ana Hrustanović...

Ostavite komentar