Vesti > Srbija

VUČIĆ SA "KOBRAMA" U BEOGRADSKOJ KASARNI: Predsednik najavio NOVO POVEĆANJE PLATA i ulaganja u VOJSKU (VIDEO)

Kamen temeljac položiće se u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

24/08/2024 > 10:32

podeli vest:

VUČIĆ SA "KOBRAMA" U BEOGRADSKOJ KASARNI: Predsednik najavio NOVO POVEĆANJE PLATA i ulaganja u VOJSKU (VIDEO)
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju novog objekta za smeštaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre". 

Kamen temeljac položen je u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu. Pored predsednika, ceremoniji je prisustvovao i ministar odbrane Bratislav Gašić.

- Što se tiče vojske, ulagaćemo mnogo, biće i novo povećanje plata u narednim mesecima. Povećanje plata je veće nego ranije, osnovica je danas veća i 5 i 10 odsto je više nego nekadašnjih 20, 30 odsto. Na vas, kada je u pitanju odbrana otadžbine uvek računamo.

- Želim vam mnogo uspešnih vežbi, dobrih treninga, da znanje i ratničke veštine nikad ne morate da upotrebite, a ako bude bilo potrebe, ako nas agresor na to natera, siguran sam da ćete biti prvi koji se bez pogovora odazivaju i prvi koji se pojavljuju na svojim zadacima. Hvala vam na posvećenosti i ljubavi prema otadžbini. I 15.000 kvadrata koliko ćemo ovde da gradimo, verujem da će zadovoljiti vaše potrebe i usavršavanju vaše sposobnosti. Hvala i neka vam je sa srećom, živela Srbija - zaključio je Vučić. 

Predsednik o povećanju plata i penzija

- Veoma sam srećan zbog angažmana Vučevića i Momirovića, sa njima radi moj kabinet, verujemo da će moći da se pojavi lista proizvoda sa nižim, nikad nižim cenama u sredu, da dodatno pomognemo ljudima. Da penzionerima do 10. januara isplatimo penzije uvećane, koje su uvećane za gotovo 11 odsto. Još razgovaramo oko plata. Vidim da i danas traju pregovori sa radnicima i sindikatima. Mora da se podigne neoporezovani deo zarade, da država preuzme deo na sebe, da se pomogne poslodavcima. Najveće povećanje minimalne zarade bi trebalo da bude. Smanjujemo siromaštvo. Verujem da će doći do dogovora, moja molba vladi je, ako postoji mogućnost da se pokrije minimalna potrošačka korpa sa minimalnom zaradom prvi put u istoriji Srbije. Preko 53.000 da bude minimalna zarada, ako je to moguće, da vlada to ispuni, a da ne ugrozimo stabilnost javnih finansija.

Ostavite komentar