Vesti > Srbija

Premijer Vučević na manifestaciji "DANI PORODICE" u Zrenjaninu: "Nasušna potreba je da POŠTUJEMO porodicu"

On je dodao i da se političke mere uvode zbog potomaka, da bi oni bolje živeli, te da je Srbija najmodernija bila kada su se poštovale bake

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

07/09/2024 > 14:37

podeli vest:

Premijer Vučević na manifestaciji "DANI PORODICE" u Zrenjaninu: "Nasušna potreba je da POŠTUJEMO porodicu"
Foto: TANJUG/KABINET MINISTRA BEZ PORTFELJA/bs


Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, zajedno sa ministarkom za brigu o porodici i demografiji Milicom Đurđević Stamenkovski, otvorio je manifestaciju "Dani porodice" u Perlezu i tom prilikom rekao da je nasušna potreba jednog naroda da poštuje instituciju porodice.

- Drugi put sam pored Begeja zajedno sa ljudima koji veruju u istu Srbiju kao i ja. Srbiju koja ne želi i ne sme da se odrekne onoga što jeste. Džabe škole i obdaništa ako nema dece, nasušna potreba je da poštujemo porodicu. Suština je da nas bude više - rekao je Vučević.

On je dodao i da se političke mere uvode zbog potomaka, da bi oni bolje živeli, te da je Srbija najmodernija bila kada su se poštovale bake i deke jer je postojalo zajedništvo.

- Ovde je pitanje i kolektivnih prava, da smo dužni prema potomcima da čuvamo Srbiju. Želimo da spasemo Banat da ne bude slepo crevo i zato gradimo i saobraćajnice - podvukao je Vučević.

"Patrijarh Pavle je govorio da je porodica mala crkva"

Ministarka za brigu o porodici i demografiji Milica Đurđević Stamenkovski istakla je da je porodica institucija koja je stalno na udaru.

- Naš voljeni patrijarh Pavle govorio je da je porodica mala crkva, izvor ljubavi kom težimo u životu. Porodica je danas poslednja linija odbrane kada su u pitanju hrišćanske vrednosti. Pred nama je danas pitanje da li ćemo sutra imati kome da sačuvamo zemlju, pitanje biti ili ne biti našeg doba - kazala je Đurđević Stamenkovski.

Ona je dodala i da porodica u 21. veku mora da bude najvažniji državni interes, da demografska obnova bude nacionalni zadatak jer svi moraju da učine sve da deca ostaju u Srbiji, te da se uvek treba podsećati da treba poboljšavati mere za pomoć roditeljima.

Gradonačelnik Zrenjanina Sima Salapura rekao je da "Dani porodice" polako postaju tradicija.

- Manifestacija koja je prihvaćena na nivou cele Srbije i na tome posebno hvala Vladi Republike Srbije, što možemo da baštinimo porodične vrednosti u ovo moderno vreme puno izazova. Grad Zrenjanin setom mera pokušava da olakša roditeljstvo - rekao je Salapura.

Manifestacija traje dva dana, a lokalne samouprave predstavljaju svoje mere pronatalitetne politike. Događaju prisustvuju i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković, ministarka bez portfelja za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

BONUS VIDEO 

Ostavite komentar