Vesti > Srbija

SNEG NA SRPSKIM PLANINAMA! Zabelelo na KOPAONIKU, GOLIJI i RUDNIKU: Stiglo i novo upozorenje na obilne padavine

Do kraja dana u Srbiji će biti oblačno i hladno, mestimično sa kišom

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

15/09/2024 > 12:37

podeli vest:

SNEG NA SRPSKIM PLANINAMA! Zabelelo na KOPAONIKU, GOLIJI i RUDNIKU: Stiglo i novo upozorenje na obilne padavine
Foto: RINA


Na Kopaoniku danas pada slab sneg a temperatura vazduha iznosi jedan stepen Celzijusa, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Do kraja dana u Srbiji će biti oblačno i hladno, mestimično sa kišom, na Kopaoniku sa slabim snegom, navodi RHMZ. 

Hidrometeorološki zavod upozorava na obilne padavine na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda.

Foto: RINA

 

U tim područjima se očekuje veća količina padavina, od 20 do 40 mm za 24 sata, a na području Banata i Braničevskog okruga padavine će se nastaviti i tokom noći ka ponedeljku, pa se tamo lokalno očekuje i preko 40 mm. 

RHMZ upozorava i na jak i olujni vetar. Na području Vojvodine i zapadne Srbije duvaće jak zapadni i severozapadni vetar, koji će dostizati i udare olujne jačine.

Podsetimo, nakon regiona, prvi sneg ove godine već u septembru obeleo je i na planini Goliji. Jaka kiša je tokom noći prešao u snežne padavine, a beli pokrivač već se zadržao.

- Sneg pada na najvišim tačkama Golije, na Odvraćenici i Jankovom kamenom. Naravno, za sada nije izazvao probleme kada je u pitanju saobraćaj. Mi smo svakako spremni za predstojeću zimsku sezonu - kažu za RINU U JP Putevi Ivanjica.

Iako je poranio i nisu mu se nadali, prvi sneg ipak nije iznenadio meštane planinskih sela.

- Nismo ga baš očekivali jer je pre deset dana bilo 30 stepeni, tek treba da spremamo drva. Ali, svakako sneg u septembru na Goliji nije iznenađujuća pojava, jer ovde kod nas sneg nije pao samo u avgustu. Bilo ga je i u maju i u junu - kažu meštani.

Sneg ovog nedeljnog jutra provejava i na planini Rudnik.

Ostavite komentar