Vesti > Srbija

Smenjen direktor Kliničkog centra Srbije, evo ko dolazi na tu FUNKCIJU...

Prema biografiji objavljenoj na sajtu KCS, profesor dr Milika Ašanin rođen je novembra 1959. godine u Nikšiću.

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Milena Gačević

19/09/2024 > 13:00

podeli vest:

Smenjen direktor Kliničkog centra Srbije, evo ko dolazi na tu FUNKCIJU...
Foto: ATA Images


Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin, razrešen je ove funkcije, prenose mediji.

Kako saznajemo, na tu funkciju stupa prof. dr Jelena Drulović neurolog klinike za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije i jedna od vodećih stručnjaka za MS.

Prema biografiji objavljenoj na sajtu KCS, profesor dr Milika Ašanin rođen je novembra 1959. godine u Nikšiću. Medicinski fakultet u Beogradu završio je 1985. godine. Specijalizaciju iz interne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu završio je 1995. godine, a subspecijalizaciju iz kardiologije 2012. godine. Magistrirao je iz oblasti kardiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2000. godine, a doktorirao 2009. godine.

Od 1989. godine radi u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije. Od oktobra 1990. godine radi u Službi urgentne kardiologije Klinike za kardiologiju u Urgentnom centru. U periodu od 2010. godine do 2014. godine bio je pomoćnik direktora Klinike za kardiologiju. Od 2012. godine je načelnik Službe urgentne kardiologije Klinike za kardiologiju. Aprila 2014. godine imenovan je za Direktora Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, a avgusta 2015. godine imenovan je za v.d. Direktora Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Član je Evropskog kardiološkog udruženja, Udruženja kardiologa Srbije (UKS), predsedništva Kardiološke sekcije Srpskog lekarskog društva, ekspertskog tima za akutni koronarni sindrom, radne grupe za ishemijsku bolest srca i uređivačkog odbora za časopis UKS "Srce i krvni sudovi". Od 2014. godine je predsednik Republičke stručne komisije za kardiologiju i kardiohirurgiju pri Ministarstvu zdravlja i koordinator Ministarstva zdravlja za kardiologiju, podseća Telegraf.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar