Vesti > Srbija

Počeo prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava2024" u Batajnici (VIDEO)

Predsednika Vučića je dočekao počasni bataljon garde, nakon čega mu je raport predao komandant počasnog bataljona

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

20/09/2024 > 11:16 >> 11:58

podeli vest:

Počeo prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava2024" u Batajnici (VIDEO)
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024" počeo je danas na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, u prisustvu predsednika i vrhovnog  komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

 

Predsednika je dočekao počasni bataljon garde, nakon čega mu je  raport predao komandant počasnog bataljona.
Prikaz će otvoriti nalet 63.padobranske jedinice.

U prikazu učestvuje više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, približno 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme, kao i  više od 50 vazduhoplova.

Posetioci će moći da pogledaju letački program, prikaz dela sposobnosti specijalnih snaga i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i defile jedinica Vojske Srbije.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Predsednik Vučić je posebno istakao da je ponosan što vidi veliki broj dronova "Komarac", koji mogu naneti veliku štetu neprijateljima. On je takođe tražio da ljude odmah puste da vide naoružanje.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

- Hoću da pohvalim posebno Institut Moma Stanojlović zato što su radili vredno, mnogo težak i odgovoran posao su uradili. Sada imamo šest potpuno spremnih borbenih helikoptera Mi-35 koje smo uvezli sa Kipra. Oni su mnogo naporno i teško radili, i moram da ih pohvalim. Znaću to da uradim i prilikom podele Sretenjskih odlikovanja - rekao je on.

 

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

 

Posetiocima će biti prezentovana sredstva iz razvoja naše odbrambene industrije, kao i savremeno naoružanje i vojna oprema Srbije, poput samohodnih top-haubica "nora"155mm, borbenih oklopnih vozila "lazar", "MRAP", "miloš", "hamer", dronove, helikoptera Mi-35, X-145M, modernizovanih aviona"mig29SM", protivvazduhoplovnih raketnih sistema FK-3, XQ-17, "pancir", besposadnih vozila "mali miloš", kao i brojna oprema specijalnih snaga.

Takođe, biće u prilici da vide protivoklopne raketne sisteme "Kornet", samohodne višecevne lansere raketa "oganj", savremena optoelektronska sredstva i drugo naoružanje i vojnu opremu.

U glavnom programu učestvovaće lovci, migovi-29, gde će biti prikazana vazdušna borba dva aviona na maloj visini, zatim "orlovi" G-4 u simulaciji dejstva po ciljevima na zemlji.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Ostavite komentar