Vesti > Srbija

MRAZ PROBUDIO MEŠTANE OVOG DELA SRBIJE! Sledi veliki preokret, početak jeseni obeležiće temperatura i do 30 stepeni

Maksimalna temperatura će danas biti od 24 do 28 stepeni, u Beogradu do 27°C

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

22/09/2024 > 11:00

podeli vest:

MRAZ PROBUDIO MEŠTANE OVOG DELA SRBIJE! Sledi veliki preokret, početak jeseni obeležiće temperatura i do 30 stepeni
Foto: Shutterstock


Subota je donela Srbiji sunčano i toplo vreme. Maksimalna temperatura bila je 27, u Beogradu 26 stepeni. Ipak, vedra i tiha noć dovela je do izračivanja atmosfere, pa i jačeg hlađenja, zbog čega je jutro u Srbiji bilo vrlo hladno, rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

Minimalna temperatura kretala se od 3 do 9 stepeni, u Beogradu je bilo 10 stepeni. Ono što je najintersatnije jeste da je jutros sa 12 stepeni bilo najtoplije na Crnom vrhu.

Da smo na svega par sati od jeseni, govori i podatak da je na jugozapadu Srbije jutros zabeležen i mraz, a minimalna temperatura u Sjenici spustila se na -1°C. 

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Pred nama je sunčan i još toplije dan nego prvog dana vikenda. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28 stepeni, u Beogradu do 27°C. Nakon mraza, toplo će biti danas i u Sjenici, maksimalna temperatura do 22°C.

Još toplije biće početkom sledeće sedmice, temperatura i do 29-30 stepeni.

Sredinom sedmice očekuje se prolazno pogoršanje, uz kišu i grmljavinu. Potom, ponovo toplo, u petak do 30 stepeni, a za vikend nova promena vremena.

Dakle, kao i tokom proleća i jeseni su u vreme stabilnih i vedrih dana karakteristične za velike temperaturne razlike između jutarnjih i dnevnih temperatura, a te razlike nekada mogu biti i više od 25 stepeno, pa čak i 30 stepeni, pa tako da se ujutro beleži mraz, a tokom dana tropski dan.

BONUS VIDEO 

Ostavite komentar