Vesti > Srbija

OVO je spisak kretanja PRIGRADSKIH AUTOBUSA: Uvedene su promene u saobraćaju zbog izmeštanja GLAVNE AUTOBUSKE STANICE

Nove trase kretanja prigradskih linija...

Izvor: K1info

Autor: Anđelina Mihailović

27/09/2024 > 17:00

podeli vest:

OVO je spisak kretanja PRIGRADSKIH AUTOBUSA: Uvedene su promene u saobraćaju zbog izmeštanja GLAVNE AUTOBUSKE STANICE
Foto: Tanjug printscreen


Dolazi do promene trasa linija prigradskih linija, nakon završetra radova i izmeštanja glavne autobuske stanice na novu lokaciju u Bloku 42 na Novom Beogradu u nedelju 29. 9. 2024. godine.

Ukupno 41 linija prigradskog prevoza u dosadašnjem režimu dolazila je do BAS-a u Železničkoj ulici br.4.

Izvršena je reorganizacija linija prigradskog prevoza u funkciji njihove bolje realizacije i opsluge putnika u narednom periodu, zbog izmeštanja glavne autobuske stanice.

Linije za Sopot i Mladenovac

Linije 450, 451, 451A, 466, 470, 470A, 474, 491, 491A , koje su dolazile Starim kragujevačkim putem i Bulevarom JNA, biće preusmerene na okretnicu "Voždovac" na Trošarini.

Linije 460, 460A, 464, 465, 465A, 493, 493A, 493B, 494, 494A, 499, 4414A, koje su dolazile autoputem Beograd – Niš, nastaviće kretanje motoputem kroz grad preko Gazele mosta i dalje ulicama Vladimira Popovića i Jurija Gagarina do autobuske stanice, a u povratku će iste linije izlaziti na motoput na petlji "Beogradska arena" i koristiće stajalište "Sava Centar".

Linije za Obrenovac

Osnovne linije: 860, 860E, 860M i 860B kretaće se postojećim trasama do terminusa „Beograda na vodi“, ali će koristiti i presedačko stajalište "Sajam".

One linije koje iz drugih naselja koje polaze ili prolaze opštinom Obrenovac 860A, 860C, 860J i 860S ići će preko mosta na Adi sve do autobuske stanice, ali će uspostaviti presedačko stajalište "Ada Ciganlija", odnosno "Čukarica" u suprotnom smeru kretanja.

Linija 860MV, koja dolazi autoputem Miloš Veliki, kretaće se redovnom trasom ulicom jurija Gagarina do autobuske stanice. Linija 860I će od aerodroma prelaziti preko petlje "Beogradska arena" do autobuske stanice.

Linije za Lazarevac

Osnovne linije 581, 581A i 581E  će se kretati dosadašnjom trasom i prego Gazela mosta, ulicom Popovića i Jurija Gagarina će dolaziti do autobuske stanice. U povratku ćena motoput izlaziti na petlji „Beogradska arena“ i koristiti stajalište „Sava centar“. Biće uspostavljeno i presedačko stajalište "Sajam".

Linije 580, 583, 583A, 585, 588, koje dolaze iz drugih naselja opštine Lazarevac će se kretati preko Mosta na Adi do autobuske stanice, a biće i uspostavljeno presedačko stajalište "Ada Ciganlija“, odnosno "Čukarica“ za suprotni smer kretanja.

Linije za Barajevo

Linije za opštinu Barajevo od ranije svoje kretanje završavaju na okretnici "Banovo brdo“, a linija 560E će ići kroz Požešku ulicu i dalje ulicama Kirovljeva, Visoka, Paštrovićeva, Radnička, Bulevar vojvode Mišića, petlje "Radnička“ i Mosta na Adi do autobuske stanice u Bloku 42. Ta linije će u povratku ići preko Mosta na Adi, petlje "Radnička", Požeškom ulicom i dalje postojećom trasom prema Barajevu.

Linije za Grocku

Najveći dep linija za opštinu Grocku od ranije svoje kretanje završava na stanici "Šumice", a linija 466 će biti preusmerena na okretnicu "Voždovac" na Trošarini.

Linija 466A će izlaziti na motoput kroz grad na petlji "Beogradska arena" i koristiće stajalište "Sava Centar", a potom nastaviti kretanje Mostom Gazela i motoputem do petlje "Bubanj potok".

Napominje se da kod izmena trasa linija prigradskog prevoza ostaje mogućnost da se nakon izgradnje prolaznog stajališta peronskog tipa "Beograd (jug)" deo linija preusmeriti i na korišćenje ove lokacije.

Izmeštanje glavne autobuske stanice je poseban događaj za saobraćaj u Beogradu, kao i za sam grad. Zbog toga će službe Sekretarijat za javni prevoz stajati na raspolaganju korisnicima za sve dodatne informacije u vezi sa trasama kretanja linija prigradskog prevoza.

Takođe, po redovnim cenama u zonama A, B, C se naplaćuje vožnja, u zavisnosti od dužine vožnje.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar