Vesti > Srbija

DEČAK UBICA PREBAČEN SA KLINIKE U SPECIJALNI SUD: Danas svedoči protiv svojih RODITELJA

Inače, dečak-ubica je u sanitetu u pratnji policije prebačen s klinike u kojoj boravi od 3. maja 2023. godine.

Autor: K1info

17/10/2024 > 08:52

podeli vest:

DEČAK UBICA PREBAČEN SA KLINIKE U SPECIJALNI SUD: Danas svedoči protiv svojih RODITELJA
Foto: MUP RS/Tanjug/Sava Radovanović


Kosta Kecmanović je nešto posle 8.30 časova prevezen u Specijalni sud, a kao i prethodno suđenje, na kom je dečak počeo svedočenje, današnje će biti održano u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

Inače, Kosta je u sanitetu u pratnji policije prebačen s klinike u kojoj boravi od 3. maja 2023. godine. 

Svedočenje dečaka ubice nastavlja se danas u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog toga što nije obezbedio oružje koje je čuvao u stanu, a iz kog je njegov sin počinio masakr, ali i zbog toga što ga je vodio u streljanu i učio da puca, kao i majke Miljane Kecmanović, čiji je DNK nađen na čauri u učionici u kojoj je pucao u vršnjake.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/društvene mreže

 

Suđenje za masovno ubistvo u "Ribnikaru", na kom su okrivljeni roditelji dečaka koji je pucao Vladimir i Miljana Kecmanović i instruktor streljane Nemanja Marinković, nastavlja se danas.

Suđenje je zbog bezbednosti premešteno u prostorije Specijalnog suda, s obzirom na to da će K. K, kao svedok protiv svojih roditelja, i danas da odgovara na pitanja.

Četvrti okrivljeni, vlasnik streljane Ratko Ivanović priznao je da je dao lažni iskaz i sa Višim javnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, te je osuđen na kaznu kućnog zatvora od šest meseci.

Iako se govorilo o tome da će dečak u Specijalnom sudu da svedoči iz prostorije za posebno osetljive svedoke iz koje bi video sve u sudnici, dok njega ne bi video niko, dečak je ipak svedočio za sudskom govornicom, dok su članovi porodica ubijenih bili u delu za publiku, odvojeni staklom. Bio je to prvi put za skoro godinu i po dana da je dečak izveden iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi. On će i danas, u pratnji psihijatra i policije biti dovezen u sud.

Na prethodnom suđenju maloletniku su pitanja postavljali sudija, tužilac punomoćnici oštećenih i jedan član porodica ubijenih. Članovi porodica ubijenih danas će se suočiti da dečakom i imati priliku da mu postavljaju pitanja, a dečaka mogu da ispituju i njegovi roditelji Vladimir i Miljana Kecmanović.

Krivični postupak zatvoren je za javnost zbog zaštite interesa maloletnih lica, te oni koji su prisutni u sudnici ne smeju da iznose informacije o tome šta je tokom suđenja rečeno, s obzirom na to da je iznošenje informacija sa suđenja koje je zatvoreno za javnost kažnjivo zakonom.

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar