Vesti > Srbija

Labović i Stefanoska o turističkoj saradnji Srbije i Severne Makedonije

Labović je sa gostima iz Severne Makedonije podelila podatke iz rekordne 2023. godine

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Petričević

18/10/2024 > 17:46

podeli vest:

Labović i Stefanoska o turističkoj saradnji Srbije i Severne Makedonije
Foto: Tanjug/TOS


Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i nova direktorka Agencije za promociju turizma Severne Makedonije Biljana Stefanoska razmenile su danas iskustva i predstavile rezultate postignute u promociji svojih zemalja kao turističkih destinacija i razgovarale o značajnom promotivnom događaju koji će Turistička organizacija Srbije organizovati 25. oktobra u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju Turističke organizacije Srbije, na promotivnom događaju u Skoplju će razgovarati predstavnici turističke privrede iz Srbije sa predstavnicima turističkih agencija iz Severne Makedonije.

Foto: Tanjug/TOS

 

Labović je sa gostima iz Severne Makedonije podelila podatke iz rekordne 2023. godine kada je reč o broju turista koji su posetili Srbiju.

- Imali smo mnogo aktivnosti i zaista nam je 2023. bila rekordna, a ova godina nam je još bolja od prethodne jer smo za prvih sedam meseci prešli 1,57 milijardi evra deviznog priliva od turizma. Očekujemo da budemo više nego zadovoljni ove godine - istakla je Labović.

Stefanoska je pohvalila ove rezultate, uz predlog da Srbija i Severna Makedonija i u budućnosti nastave dobru saradnju i zajednički učestvuju u promociji turizma svojih zemalja.

Foto: Tanjug/TOS

 

One su razgovarale i o pripremama za zajednički nastup na predstojećem sajmu vina u Beogradu "Wine vision 2024", u okviru inicijative "Open Balkan".

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar