Vesti > Srbija

Novembar je na pragu, a u Srbiji proleće! Evo kada dolazi do PROMENE VREMENA

Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

23/10/2024 > 15:27

podeli vest:

Novembar je na pragu, a u Srbiji proleće! Evo kada dolazi do PROMENE VREMENA
Vreme u Beogradu - Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Republički hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za novembar mesec, koja kaže da će temperature biti iznad proseka za ovaj period godine.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5 do 1.2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.7 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.5 do 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 12.2 stepeni. U celoj Srbiji mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku do 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 43 mm.

Biometeorološka prognoza

Relativno povoljna bimeteorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Inače, u Srbiji je danas pretežno sunčano i toplo vreme, duva slab do umeren vetar.

Najniža temperatura od minus dva do osam, a najviša dnevna od 18 do 22. Uveče i tokom noći na krajnjem severu prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar