Vesti > Srbija

ČUVAJTE SVOJ ŽIVOT! Policija ima VAŽAN APEL ZA GRAĐANE, a ovo je razlog

Poštujte propise, ne zbog moguće sankcije već da sačuvate život

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

25/10/2024 > 08:17

podeli vest:

ČUVAJTE SVOJ ŽIVOT! Policija ima VAŽAN APEL ZA GRAĐANE, a ovo je razlog
Foto: Instagram/mupsrbije


Tokom prethodnog dana u Srbiji su se dogodile 98 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo 2 , a teške povrede zadobilo 14 lica.

- Imajući u vidu da se i dalje svakodnevno dešavaju nezgode sa pešacima, napominjemo da slede dani sa kraćom obdanicom i da su u noćnim uslovima pešaci u tamnoj odeći jedva uočljivi, shodno čemu je neophodno da vozači pokažu dodatnu pažnju i obzir u naselju, naročito u blizini pešačkih prelaza gdeuvek treba očekivati pešaka - saopštavaju iz MUP, i dodaju: 

- Takođe, apelujemo da pešaci koriste retroreflektujuće materijale, kako bi bili uočljivi i da stupaju nakolovoz tek kada su sigurni da ih je vozač primetio i počeo da koči ili je već zaustavio vozilo. Poštujte propise, ne zbog moguće sankcije, već kako biste sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju, kažu iz Uprave saobraćajne policije sa željom da svi učesnici u saobraćaju pokažu odgovornost i da doprinesu većoj bezbednosti u saobraćaju.

Hitna pomoć intervenisala je tokom noći ukupno 87 puta, od toga je bilo 19 intervencija na javnim mestima.

Za pomoć su se uglavnom javljali hronični bolesnici, astmatičari i koji su se žalili na bol u grudima, a na javnim mestima bilo je intervencija zbog nekoliko tuča, u kojima je bilo samo lakše povređenih, rečeno je u Hitnoj pomoći.

 

Ostavite komentar