Vesti > Srbija

HITNA SEDNICA VLADE, Goran Vesić morao ODMAH da OTKAŽE put u CRNU GORU

Izvor: K1info

Autor: K1info

27/10/2024 > 16:03

podeli vest:

HITNA SEDNICA VLADE, Goran Vesić morao ODMAH da OTKAŽE put u CRNU GORU
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ nr


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić neće sutra doputovati u Crnu Goru kako je planirano, zbog vanredne sednice Vlade Srbije na čijem je dnevnom redu stanje na Kosovu i Metohiji, potvrđeno je portalu “Dan”.

Prema informacijama ovog podgoričkog portala planirani susreti su odloženi, najverovatnije, za petak.

Ministar Vesić je na čelu delegacije Vlade Srbije i sutra je trebalo da se sastane sa premijerom Crne Gore Milojkom Spajićem, potpredsednikom Vlade za infrastrukturu i regionalni razvoj Milunom Zogovićem i ministarkom saobraćaja Majom Vukićević.

 

Vukićević i Vesić treba da potpišu ugovor o rekonstrukciji pruge Beograd- Bar za koju je već obezbeđen novac, saznaje portal Dan.

Planirano je da na sastanku dve delegacije na dnevnom redu bude i nastavak izgradnje deonice auto-puta “Miloš Veliki” od Požege do Boljara i nedostajućih deonica u Crnoj Gori, kao i drugi infranstrukturni projekti iz oblasti saobraćaja.

Vesić i Vukićević su početkom septembra u Beogradu potpisali Zajedničko pismo Evropskoj komisiji o pruzi Beograd – Bar, kojim su dve zemlje od EU tražile finansijsku podršku za rekonstrukciju tog železničkog putnog pravca.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar